Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 10th, 2019 | by fileto

0

Ο Γερομάρκος με τους υπαλλήλους του Δήμου Παγγαίου

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Παγγαίου Γιώργος Γερομάρκος, με δική του πρωτοβουλία, συνοδευόμενος από υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Παγγαίου. Τον υποψήφιο Δήμαρχο συνόδευαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Γιώργος Μεντεσίδης, Παναγιώτης Πετράκης, Αλέξανδρος Συμεωνίδης και Γαρυφαλλιά Τσίγκα.

Κατά την διάρκεια της εγκάρδιας συζήτησης με τον Πρόεδρο κ. Παύλο Χατζηλιάδη καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και εργαζόμενους, διαπιστώσαμε τα σοβαρά, χρόνια και δυστυχώς χωρίς διάθεση επίλυσης προβλήματα που τους απασχολούν. Δυστυχώς οι εισηγήσεις των εργαζομένων για την βελτίωση των υπηρεσιών της Διοίκησης, σε πολλούς τομείς και ιδιαίτερα σε αυτόν της καθαριότητας, δεν βρίσκουν διαχρονικά την πρέπουσα ανταπόκριση και απήχηση. «Η εκχώρηση της αποκομιδής των σκουπιδιών, αποκλειστικά σε ιδιώτες, με κόστος περίπου 2.000.000 €, στις τρεις Δημοτικές Ενότητες,(Πιερέων, Ελευθερών και Ορφανού) φέρνει την απαξίωση σε προσωπικό και σε τεχνικό εξοπλισμό. (Περίπου το ίδιο έγινε και από την προηγούμενη διοίκηση).Υπάρχει πιο συμφέρουσα και οικονομική λύση, με την αξιοποίηση του προσωπικού και την ανανέωση του στόλου, ειδικά μετά την εφαρμογή της Προκήρυξης 3Κ,που θα επιτρέψει στο Δήμο να έχει τουλάχιστον 70 περίπου επιπλέον εργαζόμενους, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.»

Υπήρξε απόλυτη ταύτιση, με την δική μας πρόταση που έχει να κάνει με ένα νέο μοντέλο διοίκησης στον Δήμο, που μιλάει για αυξημένες αρμοδιότητες Τοπικών Συμβουλίων, αποκέντρωση δομών, υπηρεσιών-συνεργείων και οχημάτων-μηχανημάτων.  «Η μη ύπαρξη Γραφείου Κίνησης και Γραφείου Συντήρησης δημιουργεί πολλά προβλήματα, στην ομαλή λειτουργία και στην αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών.»

«Δυστυχώς εφαρμόζεται ένας τρόπος διοίκησης, όπου δεν προβλέπεται, καμία επίπτωση, σε μη αποδοτικούς ή μη συνεργάσιμους-μη συνεπείς εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ δύσκολη έως αδύνατη η βούληση των Προϊσταμένων και γενικότερα των υπευθύνων. Έτσι υπάρχουν διακρίσεις και παραβλέψεις που δημιουργούν κακό κλίμα και φυσικά αναποτελεσματικότητα.»

Εμείς ως υπεύθυνη Παράταξη, δηλώνουμε ότι θα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τις θέσεις-προτάσεις των εργαζομένων σε όλους τους τομείς και θα συνδιαμορφώσουμε ένα πλαίσιο διοίκησης, που θα στηρίζεται, στην τήρηση της ιεραρχίας ,στην αξιοκρατία,(Λειτουργία Υπηρεσιακών Συμβουλίων) στην ισότητα, και κυρίως στην αποτελεσματικότητα. Η σωστή διοίκηση εφαρμόζοντας τις αρχές που την διέπουν, δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα, όπως φυσικά και οι συνεπείς-υπεύθυνοι εργαζόμενοι. Η αρμονική συνεργασία και συνύπαρξη Δημοτικής Αρχής και εργαζομένων με διακριτούς ρόλους είναι η συνταγή της επιτυχίας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑