Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 19th, 2019 | by fileto

0

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης με σημαία την αξιοκρατία…

Ανοιχτός σε μετεκλογικές συνεργασίες με όλους όσους στοχεύουν στην ανάπτυξη της ΑΜ-Θ και έχοντας την πεποίθηση ότι καμία παράταξη δεν θα ‘βγει’ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από την πρώτη Κυριακή, παρουσιάστηκε από την Κομοτηνή ο υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης Χριστόδουλος Τοψίδης.

Σε δηλώσεις του από την έδρα της Περιφέρειας την Κομοτηνή δήλωσε: “Έχουμε ένα νέο νόμο, τον Κλεισθένη, ο οποίος απαιτεί συνεργασίες την επόμενη μέρα. Αξιόλογοι άνθρωποι υπάρχουν σε όλους τους συνδυασμούς κι εμείς θα συνεργαστούμε για το καλό της Περιφέρειάς μας, γιατί έχουμε μείνει αρκετά πίσω”, παραδέχεται ο κος Τοψίδης.

Με μήνυμα “συνθέτουμε, δεν διχάζουμε”, ο κος Τοψίδης ισχυρίζεται ότι για το καλό του τόπου θα πρέπει να υπάρξουν συγκλίσεις στην κοινή κατεύθυνση της ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. “Εκτιμώ ότι δεν μπορεί κανένας συνδυασμός να πάρει τις εκλογές από την πρώτη Κυριακή. Δεν παίρνεις στην δεύτερη Κυριακή το 51% των συμβούλων, για να κάνεις αυτοδύναμη διοίκηση. Εμείς βάζουμε το πλαίσιο ανάπτυξης και ανάταξης, σε αυτό το πλαίσιο όλοι έχουν να προσφέρουν ιδέες, από όποιον χώρο κι αν είναι. Εμείς δεν αφήνουμε κανέναν στο περιθώριο”, λέει σε άλλη αποστροφή του ο κος Τοψίδης.

 

“Είμαστε ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο”

Την ειδοποιό διαφορά – κατά τον ίδιο πάντα – σε σχέση με τους υπόλοιπους συνδυασμούς, ότι δηλαδή “είμαστε ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, δεν έχουμε από πίσω μας πολιτικές ιδεολογίες και κόμματα, για να μπορούν την επόμενη μέρα να μας σταματήσουν”, πρόταξε ο κος Τοψίδης, ο οποίος μίλησε με νόημα λέγοντας “κόμμα μας είναι ο τόπος μας” και παρουσιάστηκε έτοιμος να συγκρουστεί με όποιο κόμμα σταθεί εμπόδιο στην ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να διεκδικήσει μία σειρά ζητημάτων. Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα αναφορικά με την διαφαινόμενη ίδρυση τέταρτης Νομικής ή το ιδιοκτησιακό καθεστώς στον ορεινό όγκο που ταλαιπωρεί τους πολίτες, καταλογίζει αδράνεια στην ΠΑΜ-Θ.

Για το μεν πρώτο δηλώνει αισιόδοξος ότι η ίδρυση δεν θα προχωρήσει, αλλά όχι χάρη σε αντίδραση της ΠΑΜ-Θ, αλλά γιατί δεν …θα τα βρουν στην Πάτρα. Για το δε δεύτερο εξηγεί ότι θα έρθει σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο, ώστε να βρεθούν λύσεις και όλοι οι πολίτες, ισάξια και ισόνομα, να αποκτήσουν τους κατάλληλους τίτλους ιδιοκτησίας.

“Εκφράζουμε έναν σύγχρονο σχεδιασμό, με καινοτόμες ιδέες και προτάσεις”, συνέχισε ο υποψήφιος, ενώ για το εάν …χτίζει σπίτι με ανακυκλωμένα υλικά, ήτοι με παλιά στελέχη της Περιφερειακής Αναγέννησης, όπως για παράδειγμα ο αντιπεριφερειάρχης ν. Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, απαντά ότι “είναι ένας άνθρωπος αξιόλογος, ο οποίος υπηρετεί την πολιτική εδώ και 27 χρόνια, είναι από τους πιο έμπειρους αυτοδιοικητικούς. Αν δεν ολοκλήρωσε το έργο του, ξέρετε πολύ καλά τι συνέβη, κάποιοι λειτούργησαν εγωιστικά, του αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες και τις ξαναπήρε μέσα από την δικαιοσύνη, τον δικαίωσε και ο κόσμος”. Σε μία γενικότερη τοποθέτησή του, είπε ότι η Περιφερειακή Σύνθεση εγκολπώνει όλους όσους έχουν να προσφέρουν στον τόπο.

 

Χρονοδιάγραμμα και δημόσια ετυμηγορία

Τέλος, ο Χριστόδουλος Τοψίδης προέβη σε μία ακόμη τοποθέτηση, λέγοντας ότι η “Περιφερειακή Σύνθεση” διαφοροποιείται σε σχέση με τις άλλες παρατάξεις, στα εξής: “Πρώτον, είμαστε το μοναδικό ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο που διεκδικεί σε αυτές τις εκλογές την ΠΑΜ-Θ. Δεύτερον, ως παράταξη συζητάμε με τους πολίτες και δεν αποφασίζουμε μόνοι μας για τους πολίτες με τους οποίους συνδιαμορφώνουμε το πρόγραμμά μας. Τρίτον, βάζουμε χρονοδιάγραμμα σε ό,τι σχεδιάζουμε. Δεν θα υπάρχουν πλέον αοριστίες στην ΠΑΜ-Θ. Αν δεν είμαστε συνεπείς στην ημερομηνία λήξης, θα λέμε εμείς γιατί δεν προχώρησε κάποιο έργο”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑