Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 5th, 2019 | by fileto

0

Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον Δήμο Παγγαίου

Παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου ο υποψήφιος δήμαρχος Παγγαίου Δρ. Αθανάσιος Βαζακίδης, σε κεντρικό καφέ της Ελευθερούπολης ανακοίνωσε επίσημα την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «Όραμα και ανάπτυξη».

Παράλληλα παρουσίασε το ψηφοδέλτιο της παράταξης που περιλαμβάνει 38 υποψηφίους Δημοτικούς συμβούλους καθώς και 6 υποψηφίους στο τοπικό συμβούλιο Μεσορόπης.

Ο Δρ. Αθανάσιος Βαζακίδης, είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, γεννήθηκε στη Μεσορόπη Παγγαίου (Καβάλας) το 1954 και είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό κα Γεωργία Κοκουσούλα και έχει τρία παιδιά.

Είναι ο πρωτότοκος γιος από 9 αδέρφια μιας αγροτικής οικογένειας, τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο Μεσορόπης και το μεικτό εξατάξιο Γυμνάσιο Ελευθερούπολης, ενώ παράλληλα βοηθούσε την οικογένεια του στις αγροτικές δουλειές.

Συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εργάστηκε σε ποικίλες εργασίες προκειμένου να αποκομίσω τα απαραίτητα για τη διαβίωση και την αποπεράτωση των σπουδών μου.

Πήρε πτυχίο το 1977, αλλά παρέμεινε στον πανεπιστημιακό χώρο, αφού αγορεύτηκε Διδάκτορας του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το 1998. Πιο μπροστά, το 1983, είχε αποφοιτήσει και από το τμήμα των Παιδαγωγικών Σπουδών της ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ.

Σήμερα είναι Τακτικός Καθηγητής (πρώτης βαθμίδας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ) στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας με πάνω από 40 χρόνια προϋπηρεσία.

Στα κοινωνικά ενδιαφέροντά του συμπεριλαμβάνονται πολλές δράσεις μια και Πρόεδρος ΔΣ του γηροκομείου «Καλός Σαμαρείτης» στην Περαία Θεσσαλονίκης και Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου των απανταχού «Μεσοροπιανών» για 12 έτη.

Σημαντική είναι και η πολιτική του δράση, δεδομένου ότι υπήρξε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πιερέων (2007 -2010) και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης και Πολιτισμού του Δήμου Πιερέων (ΔΕΑΠΟΠ), την ίδια περίοδο.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑