Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 8th, 2019 | by fileto

0

Μοχθηρός ο Κοτζιάς δεν στηρίζει Κατσιμίχα!

του Κοτζιά δεν στηρίζει τον Κατσιμίγα!

 

Χωριστούς δρόμους ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΡΑΤΤΩ στη Θράκη, όπως δείχνει η ανακοίνωση του κόμματος του πρώην ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά με ανακοίνωσή του, για τις υποψηφιότητες που στηρίζει στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Πράττω δεν θα στηρίξει υποψήφιο Περιφερειάρχη στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη «διότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης που το ΠΡΑΤΤΩ είχε δημόσια δηλώσει το Δεκέμβριο του 2018 ότι έχει πρόθεση να στηρίξει (σ.σ. του Κωνσταντίνου Κατσιμίγα)  αρνήθηκε να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του Έλληνες πολίτες μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, ιδιαίτερα Πομάκους και Αλεβήτες, που να είναι ανεξάρτητοι έναντι κάθε τρίτου.

Υπενθυμίζεται ότι  στις 21 Μαρτίου το ΠΡΑΤΤΩ είχε καταγγείλει το Μαξίμου, ότι είχε ζητήσει τις παραιτήσεις τριών μελών του ΠΡΑΤΤΩ, που κατείχαν δημόσιες υπεύθυνες θέσεις και ανέφερε ότι «η θρυαλλίδα του προβλήματος που πρόκυψε στις σχέσεις μας αφορά την πολιτική της Κυβέρνησης και της αριστεράς τους τελευταίους μήνες στη Θράκη». Στην ανακοίνωση αυτή το ΠΡΑΤΤΩ τόνιζε ότι «είναι θεμελιακή δημοκρατική απαίτηση να υπερασπιζόμαστε τις μειονότητες μέσα στη μειονότητα. Είναι θεμελιακό σε μια δημοκρατική πολιτεία το δικαίωμα των Ελλήνων Πομάκων, Ρομά και Αλεβιτών να μην υποτάσσονται στο τουρκικό προξενείο, στις προσπάθειές του να τους ποδηγετήσει με την παραδοσιακή συμβολή ορισμένων ελληνικών δυνάμεων» και προειδοποιούσε την κυβέρνηση ότι «θα αντιπαλέψει κάθε προσπάθεια να παραδοθούν οι Έλληνες μουσουλμάνοι στα χέρια τρίτων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr το ΠΡΑΤΤΩ είχε προτείνει τρία στελέχη του για τον συνδυασμό του κ. Κατσιμίγα, μεταξύ των οποίων έναν Πομάκο και έναν Αλεβίτη, για τους οποίους – και ειδικά για τον Πομάκο, για τον οποίο στελέχη του ΠΡΑΤΤΩ επισημαίνουν εμφατικά ότι δεν ελέγχεται από το Προξενείο – εκδηλώθηκε άρνηση από τον επικεφαλής του συνδυασμού αλλά και τους μουσουλμάνους υποψηφίους. Η αντίθεση αυτή δεν γεφυρώθηκε  στους τέσσερεις μήνες που ακολούθησαν και ο Νίκος Κοτζιάς και το ΠΡΑΤΤΩ αποφάσισαν να μην στηρίξουν τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ΠΡΑΤΤΩ δεν θα στηρίξει υποψήφιο περιφερειάρχη και στη Δυτική Μακεδονία, «διότι όλοι οι επικεφαλής των συνδυασμών τάχθηκαν ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών παρά τα μεγάλα κέρδη που αυτή φέρνει ειδικά στην περιοχή που θέλουν να διοικήσουν και στον πληθυσμό της».

Η ΠΓ του ΠΡΑΤΤΩ σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της, σε συνεργασία με τις τοπικές οργανώσεις, το ΠΣ και την ΚΕ του ΠΡΑΤΤΩ κατέληξε σε σειρά υποψηφιοτήτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κατάλογος θα δοθεί τμηματικά στη δημοσιότητα. Σήμερα δόθηκαν τα ονόματα των Υποψήφιων Περιφερειαρχών που υποστηρίζει το ΠΡΑΤΤΩ και στα ψηφοδέλτια των οποίων συμμετέχουν στελέχη και μέλη του  ΠΡΑΤΤΩ:

1.   ΑΤΤΙΚΗΣ: Ρ. ΔΟΥΡΟΥ

2.   ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Γ.ΔΕΔΕΣ

3.   ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: Θ.ΓΑΛΑΤΣΙΑΤΟΣ

4.   ΚΡΗΤΗΣ: Στ.ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ

5.   ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Μ.ΓΛΥΝΟΣ

6.   ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Χ.ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

7.   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Ν.ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑΣ

8.   ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Δ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

Η στηρίζει στις μεγάλες πόλεις τους εξής υποψήφιους Δημάρχους στα ψηφοδέλτια των οποίων ενεργά συμμετέχει:

1. ΑΘΗΝΑΙΩΝ: Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ

2. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κ.ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

3. ΛΑΡΙΣΣΑΣ: ΑΠ.ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

4. ΠΑΤΡΑΣ: Γρ.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

5. ΠΕΙΡΑΙΑ: Ν.ΜΠΕΛΑΒΗΛΑΣ

6. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Γ.ΣΙΣΑΜΑΚΗΣ

7. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Θ.ΚΑΠΟΤΑΣ

8. ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Γ.ΓΚΑΡΑΝΗΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑