Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 27th, 2019 | by fileto

0

Νεολαία στο κάλεσμα του Ευριπίδη!

Περισσότεροι από τριακόσιοι νεολαίοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα νέοι ψηφοφόροι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υποψηφίου βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ο τέως βουλευτής και πρώην υπουργός αφηγήθηκε την προσωπική του δύσκολη διαδρομή, ως προέδρου του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του 1ου Λυκείου Κομοτηνής, ως προέδρου των Φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αργότερα, ως εκλεγμένου προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ελλάδος – σπάζοντας το «κατεστημένο» του κέντρου – και ως βουλευτή και υπουργού τα επόμενα χρόνια.

Τους μίλησε για τις αδικίες που υπέστη όταν διεκδίκησε υποτροφίες σπουδών στο εξωτερικό λόγω αριστείας, που αν και ήταν ο καλύτερος μεταξύ των συμφοιτητών του δεν του έδωσαν αυτή τη δυνατότητα γιατί δεν είχε «μέσο» στην Αθήνα, και υπογράμμισε ότι αφιέρωσε την πολιτική του προσπάθεια στο να πολεμήσει αυτή την αναξιοκρατία και τη ρουσφετολογία που στέρησαν από τον ίδιο και συνεχίζουν να στερούν από νέους και νέες της περιοχής μας ίσες ευκαιρίες εξέλιξης και ανάδειξης.

stilianidis-me-neous-lesxi-26Τους ανέφερε ακόμη ότι στα τέσσερα υπουργεία που διοίκησε δεν συνάντησε ούτε έναν γενικό διευθυντή αλλά και ούτε έναν…κλητήρα από τη Θράκη, και τους εξομολογήθηκε ότι με πείσμα αγωνίστηκε τα προηγούμενα χρόνια και θα συνεχίσει να αγωνίζεται ώστε οι γενιές που έρχονται να μη βιώσουν τις πικρίες που έζησαν οι παλαιότεροι Θρακιώτες.

Ενδιαφέρον είχαν και οι παρεμβάσεις που έγιναν από τους νέους.

Φοιτητές εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πορεία του ΔΠΘ, νέοι επιστήμονες την αγωνία που τους διακατέχει βλέποντας να χάνονται οι προοπτικές ενασχόλησης στον τόπο μας, Ροδοπίτες νέοι επαγγελματίες που μάχονται να βρουν τρόπους για να ξεπεράσουν τα προβλήματα της κρίσης, νέοι αγρότες που κλονίζονται εξαιτίας της μη βιωσιμότητας των παραγωγών τους.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης εξήγησε στους νέους της Ροδόπης, ότι: «Για να πετύχουμε τους στόχους μας πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι σε ένα ρεαλιστικό όραμα για την περιοχή, μέσα στο οποίο θα χωρούν τα μικρά όνειρα του καθενός και της καθεμιάς σας. Αυτό όμως για να πραγματωθεί πρέπει να συμπληρωθεί από μια ισχυρή εκπροσώπηση την οποία μπορούμε να πετύχουμε μόνο εάν στηρίξουμε τον δυνατό και δεν “κάψουμε” την ψήφο μας σε αδύναμες υποψηφιότητες ή μικρά κόμματα διαμαρτυρίας».

Η ανταπόκριση της νέας γενιάς της Ροδόπης υπήρξε εντυπωσιακή και συγκινητική, ωθώντας τον Θρακιώτη πολιτικό να συνεχίσει τον αγώνα του με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑