Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 22nd, 2019 | by fileto

0

Οι Οψόμεθα ξεναγούν φίλους στη Via Egnatia

Σύμφωνα με ανακοίνωση του η παρέα των «Οψόμεθα εις Φιλίππους» μεγαλώνει και παρέα με τους φίλους της Trace Your Eco φίλους από τη Θεσσαλονίκη τους ξεναγούν στα γνωστά λημέρια της αρχαίας Εγνατίας Οδού, της γνωστής μας Via Egnatia.

Όπως λένε οι ίδιοι, η αρχαία Εγνατία οδός μας καλεί και πάλι να περπατήσουμε στα πλακόστρωτα μονοπάτια της που ένωσαν ανθρώπους και πολιτισμούς, απ’ όπου πέρασαν ιστορικές προσωπικότητες και καθόρισαν την ιστορία αυτού του τόπου.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του έργου που έχει αναλάβει η Επιστημονική Ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» με τίτλο «Πιστοποίηση πεζοπορικού μονοπατιού Via Egnatia από την European Ramblers Association» μας καλεί να γνωρίσουμε ένα μαγευτικό κομμάτι της μέσα από την καθοδήγηση έμπειρων περιηγητών, που θα εξηγήσουν πώς προετοιμάζονται οι εν λόγω πεζοπορικές διαδρομές μέσα από μελέτη χαρτών, ιστορικών πηγών και όχι μόνο.

Πρόκειται για μια ημερήσια πεζοπορική εκδρομή μέτριας δυσκολίας. Το μήκος της διαδρομής υπολογίζεται στα 9,2 χλμ. και ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος είναι οι 3-4 ώρες.

Πληροφορίες για την πεζοπορία

Ημερομηνία: Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Διαδρομή: Κρηνίδα Σερρών-Φαράγγι Αγγίτη-Συμβολή

Ώρα εκκίνησης: 09:30

Σημείο εκκίνησης: Κρηνίδα Σερρών

Αντίτιμο συμμετοχής: 12 ευρώ (Συμπεριλαμβάνει λεωφορείο το οποίο αναχωρεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 στις 08:00 από το ΚΤΕΛ της Δράμας. Θα κάνει στάση στις 08:20 στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων, στις Κρηνίδες και μία ακόμη στο ΚΤΕΛ Ελευθερούπολης στις 08:40. Από εκεί συνεχίζουμε κατευθείαν για τον προορισμό μας, την Κρηνίδα Σερρών. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση συνιστάται η παρουσία όλων 10 λεπτά νωρίτερα στις στάσεις


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑