Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on September 23rd, 2019 | by fileto

0

Άγγλοι εγκλωβισμένοι στη Θάσο λόγω Thomas Cook

Ανήσυχοι και παράλληλα προβληματισμένοι είναι οι ξενοδόχοι της Βόρειας Ελλάδας για τις επιπτώσεις που θα έχει η χαοτική οικονομική κατάρρευση της Thomas Cook, ενός από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορεία του κόσμου.

Αν και η περιοχή της βόρειας Ελλάδα, δεν έχει την αντίστοιχη έκθεση στην εταιρεία, που έχουν νησιά όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Κως, εντούτοις οι οικονομικές επιπτώσεις αναμένεται να είναι σημαντικές.

Με τον ακριβή αριθμό των τουριστών που είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα να μην είναι απόλυτα ξεκάθαρο η κατάσταση μοιάζει από τα ξημερώματα εκρηκτική. Νωρίτερα  ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, έκανε λόγο για 50.000 επισκέπτες, ωστόσο εκπρόσωποι του τουρισμού κάνουν λόγο για σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη» λέει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος τονίζοντας πως στη χώρα μας βρίσκονται τουρίστες που ήρθαν μέσω των πακέτων διακοπών της Thomas Cook, προερχόμενοι κατά κύριο λόγο από Αγγλία, αλλά και από Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο.

«Η ζημιά για τα ξενοδοχεία είναι μεγάλη καθώς τα πακέτα διακοπών, ακόμη και για τις περιπτώσεις τουριστών που βρίσκονται αυτές τις ημέρς στη χώρα μας, δεν έχουν εξοφληθεί. Αν αναλογιστούμε τις οικονομικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν και από τα πακέτα που είναι κλεισμένα, αλλά δεν υλοποιηθούν μετά τη χρεοκοπία της εταιρείας, το πρόβλημα διογκώνεται» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης επισημαίνοντας πως εκτιμάται πως στο νησί παραμένουν εκγλωβισμένοι περίπου 100 Άγγλοι, που ταξίδεψαν με τη συγκεκριμένη ταξιδιωτική εταιρεία.

Τα άτομα αυτά είναι αναστατωμένα καθώς ψάχνουν τρόπο να γυρίσουν πίσω στην χώρα τους με άλλα μέσα, αν και υπάρχει σε εξέλιξη μια μεγάλη επιχείρηση επιστροφής από τις αρμόδιες αρχές.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑