Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 4th, 2019 | by fileto

0

Λουκέτο στην τράπεζα Πειραιώς στα Ορεινά!

  • Ακάλυπτοι οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Ορεινού Νέστου και Σταυρουπόλεως

Σε αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματός της και στην ορεινή Σταυρούπολη, στην Ξάνθη, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς αφήνοντας πρακτικά ξεκρέμαστους όλους τους κατοίκους της περιοχής, πολλώ δε μάλλον και τους κατοίκους του πρώην Δήμου Ορεινού και Σταυρουπόλεως που με τον χειμώνα για τραπεζικές εργασίες θα πρέπει να πηγαίνουν στην Ξάνθη ή την Χρυσούπολη!

Το λουκέτο αφορά τραπεζικό υποκατάστημα το οποίο εξυπηρετούσε τόσο τους κατοίκους της Σταυρούπολης όσο φυσικά και αυτούς των γύρω περιοχών, οι οποίοι πλέον θα καλούνται να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα μέχρι την Ξάνθη ώστε να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους. Αξίζει δε να σημειωθεί πως στο σύνολό τους οι κάτοικοι της ορεινής Ξάνθης είναι ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι τράπεζες. Όπως ήταν αναμενόμενο η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αντιδράσεις αλλά και τη δυσαρέσκεια των κατοίκων που ζητούν να δοθεί μια λύση και να λειτουργήσει ξανά το τραπεζικό υποκατάστημα.

Ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ν. Ξάνθης πήρε θέση για την απομάκρυνση του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος στην ορεινή περιοχή, τονίζοντας ότι υποβαθμίζεται ο εναλλακτικός και αγροτουρισμός στην περιοχή, αλλά κάνει λόγο και για δυσλειτουργία στην οικονομική ευχέρεια και τις συναλλαγές των πελατών στα ξενοδοχεία που επισκέπτονται την περιοχή Νέστου.

Αντικρίζοντας το κλειστό υποκατάστημα οι κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν τη δυσφορία τους. Όπως τονίζουν πλέον καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη κάθε φορά που χρειάζεται να πραγματοποιήσουν μια τραπεζική συναλλαγή καθώς θα πρέπει να επισκέπτονται στην Ξάνθη ή την Χρυσούπολη.

Μάλιστα, επισημαίνουν ότι οι ηλικιωμένοι κάτοικοι ή όσοι δεν διαθέτουν μέσο ή την οικονομική δυνατότητα να μετακινηθούν στην πόλη, μένουν κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑