Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 11th, 2019 | by fileto

0

Τάνια κατά Μακάριου μέσω facebook

Ο κ. Λαζαρίδης συνεχίζει να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, να σιωπά για τα σημαντικά θέματα και να προβαίνει σε δηλώσεις γεμάτες ευχολόγια και γενικότητες.

Για μία ακόμα φορά, αποφεύγει να απαντήσει στα ουσιώδη ερωτήματα που του έχουμε θέσει:

Ποια η γνώμη του για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί, στην ουσία, το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ;

Ποια θέση του για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, που επηρεάζει άμεσα και την Καβάλα;

Ποια η στάση του στην υποβάθμιση της σημασίας σύνδεσης της Καβάλας με τον Εύξεινο Πόντο με την κατασκευή της Σιδηροδρομικής Εγνατίας;

Αντί, λοιπόν, να απαντήσει στα φλέγοντα ζητήματα, συνεχίζει να λαϊκίζει, αναφερόμενος στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τους θεωρεί πολίτες β’ κατηγορίας.

Ας θυμίσουμε στον κ. Λαζαρίδη τα εξής:

Η Επιτροπή που συστάθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το εν λόγω θέμα, αποτελείτο από ειδικούς επιστήμονες από όλο το πολιτικό φάσμα, καθώς και από επιτελικά υπηρεσιακά στελέχη των συναρμόδιων Υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε την τεκμηριωμένη, διακομματική, διεπιστημονική πρόταση της επιτροπής

Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ορίζεται ότι η δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από το εξωτερικό θα αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες/εκλογείς, με την προϋπόθεση της εγγραφής τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού

Οι εκλογείς του εξωτερικού θα ψηφίζουν για τους συνδυασμούς Επικρατείας των κομμάτων για έναν ορισμένο αριθμό εδρών που θα καθορίζεται αποκλειστικά με βάση τις ψήφους του εξωτερικού και θα κυμαίνεται μεταξύ τριών (3) και δώδεκα (12), ανάλογα με τον αριθμό των εκλογέων που θα εγγράφονται σε κάθε εκλογική διαδικασία στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.

Ας εξηγήσει στους πολίτες, ποιο από τα παραπάνω θεωρεί ότι ενέχει την αντίληψη περί πολιτών β’ κατηγορίας. Ήρθε η ώρα να αντιληφθεί ο κ. Λαζαρίδης ότι είναι βουλευτής Καβάλας και μάλιστα κυβερνητικός και άρα, θα πρέπει κύρια να δίνει απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν το νομό και την περιφέρεια και να σταματήσει, προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού του, να λαϊκίζει και να υιοθετεί ως δικές του ενέργειες, δουλειά και κόπους άλλων.

Σουλτάνα Τάνια Ελευθεριάδου


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑