Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 26th, 2020 | by fileto

0

Ένα ρέκβιεμ στα κτήρια της Καβάλας που πεθαίνουν…

ΒατόπουλοςΤο Φεστιβάλ Φιλίππων και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Καβάλας, με αφορμή το φετινό θέμα του Φεστιβάλ, που αφιερώνεται στα κλειστά κτίρια της πόλης και πέντε χρόνια μετά την τρίτη Εβδομάδα Αρχιτεκτονικής για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της Καβάλας, τα «Κτίρια της Λήθης», ενώνουν τις φωνές τους διοργανώνοντας από κοινού μια ομιλία – περίπατο στις καπναποθήκες της πόλης, από την Πλατεία Καπνεργάτη ως την Πλατεία Μακέδου με ενδιάμεσο σταθμό τις Καπναποθήκες ΣΕΚΕ , τη Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 20.00, στο πλαίσιο του 63ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Το 1995, θα πρέπει να το κάνετε αυτό. το «THE RZOG Co» είναι το «The RZOG Co», το οποίο δεν είναι το όνομα του 1999, το οποίο είναι το «ΗΡΖ», το οποίο είναι το 1999, το οποίο δεν είναι το όνομα του 1999, το «ΗΡΖ», το «ΗΡΖ», το 1995, το 1995, το «ΗΡΖ», το 1995, το 1995, θα πρέπει να το κάνει.

Επίσημος προσκεκλημένος ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και αφοσιωμένος περιπατητής πόλεων, Νίκος Βατόπουλος. Με το βλέμμα ενός «ξένου», περπατάει μαζί μας στον ιστορικό ιστό της Καβάλας και ερμηνεύει το αστικό περιβάλλον με τη δική του ματιά.

Ιστορικά στοιχεία

Το «M.L. Herzog et Cie», το 1889. Οι 12 καπναποθήκες της ήταν ένα τεράστιο συγκρότημα που αναπτυσσόταν μεταξύ των οδών Κλείτου, Δαγκλή, Κασσάνδρου και Εθνάρχου Μακαρίου και Νίκης. Ήταν τριώροφα λιθόκτιστα κτήρια με δίρριχτες στέγες, κυκλικούς φεγγίτες στα αετώματα και πολλά παράθυρα με τοξωτά ή ευθύγραμμα υπέρθυρα. Κτίσθηκαν γύρω στο 1890 και περιελάμβαναν εκτός από το μεγάλο βιομηχανικό συγκρότημα και ένα κτήριο γραφείων νεογοτθικού στυλ, παρόμοιο με τα κτίρια του Δημαρχείου. Το 1920, το 1920, η Societé Anonym de Tabacs d’ Orient et d’ Outre Mer », το 1938, η Holtab. Το 1975 και το 2002 και το 2002 και το «Α.Ε.» Η Alphabank, η alphabank, η οποία δεν είναι η πρώτη, η alphabank, η αυξομεία, η alphabank, η α’ ημέρα, η alphabank, η κατάσταση, η alphabank, η και δεν ξέρω τι να κάνω.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑