Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on August 24th, 2020 | by fileto

0

Ερημώνει το Παγγαίο, κλείνουν παιδικοί σταθμοί

Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι το Παγγαίο γερνάει, οι νέοι φεύγουν τα σχολεία λειτουργούν οριακά με τους μαθητές που διαθέτουν και φυσικά η μετανάστευση μαστίζει την περιοχή ολόκληρη.

Τρανό παράδειγμα η απόφαση της τελευταίας Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Παγγαίου, σύμφωνα με την οποία μπαίνει οριστικό λουκέτο στον Παιδικό Σταθμό που λειτουργούσε στο Χορτοκόπι.

Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε η Επιτροπή μετά από εισήγηση σύμφωνα με την οποία: «τα τελευταία έτη παρατηρείται σταδιακή μείωση στην δύναμη των φιλοξενούμενων παιδιών, που υποβάλλουν αίτηση εγγραφής για τον Β ́ ΔΠΣ Ελευθερούπολης. Ο Α’ ΒΝΣ Ελευθερούπολης όταν δεν είχε θέσεις να διαθέσει λόγω κάλυψης των τμημάτων, για την ικανοποίηση των αιτήσεων έστελνε παιδιά στον Β ́ ΔΠΣ προκειμένου να εξυπηρετηθούν και να μην μείνουν εκτός παιδικών σταθμών».

Ο σταθμός αυτός λειτουργούσε παλαιότερα με 15 – 20 παιδιά. στο σχολικό έτος 2019-2020 υπήρχαν εγγεγραμμένα επτά (7) παιδιά στον Β ́ΔΠΣ τα οποία στις 31-7-2020 διαγράφονται υποχρεωτικά λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας. Στην νέα σχολική χρονιά 2020-2021 έχουμε μόλις δύο (2) αιτήσεις νέων εγγραφών.

Έτσι λοιπόν το προσωπικό του Β ́ΔΠΣ Ελευθερούπολης μετά την οικειοθελή παραίτηση υπαλλήλου ΔΕ Μαγείρων λειτουργεί με 1 ΥΕ προσωπικό Καθαριότητας και 1 ΔΕ βοηθό Βρεφοκόμου και το φαγητό για την σίτιση των παιδιών μεταφέρεται από τον Α ́ΒΝΣ Ελευθερούπολης. Για την απρόσκοπτη λειτουργία μιας τέτοιας Δομής, με μικρό αριθμό φιλοξενούμενων νηπίων, δημιουργούμε προβλήματα και σε άλλες Δομές όπως επιπλέον φόρτο εργασίας στο μαγειρείο του Α’ ΒΝΣ Ελευθερούπολης, και κατά την διάρκεια της χρονιάς μετακινείτε προσωπικό προκειμένου να καλύψει τις άδειες της παιδαγωγού και της καθαριότητας αφήνοντας στις άλλες δομές μεγαλύτερα κενά. Επίσης τα ετήσια έσοδα από το ποσό των τροφείων μέσω ΕΣΠΑ για τα δύο παιδιά που ενδεχομένως ενταχθούν σε συνεχή 11/μήνη παρακολούθηση ανέρχεται σε 2.375.00€ έκαστο, συνολικά 4.750,00€.

Τα ετήσια λειτουργικά έξοδα του παιδικού σταθμού ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ και η μισθοδοσία του προσωπικού είναι 34.176,00 ευρώ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑