Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on October 3rd, 2020 | by fileto

0

Ζητούν να πληρωθεί το βιός τους οι καπνοπαραγωγοί

Να καταβληθούν άμεσα τα χρωστούμενα με τους τόκους 4 χρόνων από την «Καπνική Μιχαηλίδη ΑΕ» στους απλήρωτους καπνοπαραγωγούς και εργαζόμενους ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν στους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Παπαναστάσης και Λεωνίδας Στολτίδης.

Αναλυτικά η Ερώτηση:

«Οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν μεγάλες ευθύνες για το γεγονός ότι 1.113 οικογένειες καπνοπαραγωγών από τη Θράκη, την Κατερίνη, τα Τρίκαλα, τον Λαγκαδά, την Αιτωλοακαρνανία και από άλλες περιοχές, καθώς και δεκάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 4 χρόνια -από τη σοδειά του 2016- από την “Καπνική Μιχαηλίδη ΑΕ”.

Οι καπνοπαραγωγοί και οι εργαζόμενοι έχουν βρεθεί μπλεγμένοι στα γρανάζια αρχικά της εταιρείας, μετά του τραπεζικού κεφαλαίου και τα τελευταία χρόνια της δικαιοσύνης. Από το 2017 έγιναν δικαστήρια επί δικαστηρίων και παρότι δικαιώνονταν παραγωγοί και εργαζόμενοι και δεσμεύονταν ποσότητες καπνών για να πληρωθούν, πήγαιναν χρήματα στο Παρακαταθηκών και Δανείων. Οι εφέσεις των τραπεζών οδηγούν στη συνέχιση της ομηρίας τους, αλλά και στη φτώχεια και την ανέχεια.

Χρόνια τώρα όλες οι κυβερνήσεις σαν “Πόντιος Πιλάτος” έλεγαν στους παραγωγούς ότι θα έδινε λύση η Πανελλήνια Διεπαγγελματική Οργάνωση Ακατέργαστου Καπνού, όμως αυτή η οργάνωση λειτούργησε και λειτουργεί σαν καρτέλ στην καπνοπαραγωγή.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση προκειμένου οι εργαζόμενοι της εταιρείας και οι καπνοπαραγωγοί να πληρωθούν άμεσα τα χρωστούμενα με τους τόκους 4 χρόνων».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑