Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on January 4th, 2021 | by fileto

0

Οι εκκλησίες θα ανοίξουν τα Θεοφάνεια!

Για πρώτη φορά τόσο ανοικτά και επίσημα η εκκλησία της Ελλάδος πηγαίνει κόντρα σε αποφάσεις της κυβέρνησης. Με πιστούς ο αγιασμός μέσα στις εκκλησίες και επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό.

Την απόφασή της να μείνουν ανοικτές οι εκκλησίες τα Θεοφάνεια ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος. Στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε αναφέρεται ότι η Εκκλησία δεν συναινεί στα νέα κυβερνητικά μέτρα ως προς την λειτουργία των εκκλησιών και εμμένει σε όσα είχαν αποφασιστεί αρχικά με τις εκκλησίες να μένουν ανοικτές.

Κάνει λόγο για αιφνιδιαστικές κυβερνητικές ανακοινώσεις και τονίζει ότι αποφάσισε ομόφωνα να είναι ανοικτοί οι ναοί για την συμμετοχή πιστών στην θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό των υδάτων μέσα σε αυτούς και ζητεί από την Πολιτεία να γίνει απολύτως σεβαστή η προηγούμενη ΚΥΑ χωρίς προβλήματα.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μάλιστα παίρνει θέση και για το θέμα των εμβολίων καλώντας τόσο την κυβέρνηση όσο και την ΕΕ να «προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα ο ικανός αριθμός εγκεκριμένων εμβολίων για τους πολίτες. Κανείς δεν έ­χει το δικαίωμα να υπηρετεί αλλότριους σκοπούς απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η υπέρβαση της πανδημίας, διότι το δικαίωμα στην υγεία ανήκει σε όλους».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο 02/01/2021 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων ο καθιερωμένος Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους. Η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς την παρουσία πιστών.

Όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης, οι εκκλησίες, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑