Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on March 26th, 2021 | by fileto

0

Αόριστη και έωλη δήλωση του μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως…

Με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων στην Ελευθερούπολη, ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή της Νέας Ηρακλείτσας, για τις παράνομες εργασίες που φέρεται ότι έκανε ο ιερέας της ενορίας αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε και προκάλεσε την μήνιν των ενοριτών του.

Ο Μητροπολίτης αρχικά τόνισε ότι η στιγμή δεν είναι κατάλληλη.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Ελπίζουμε ότι θα πάρει το δρόμο της λύσεως το πρόβλημα αυτό», χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση για το τι εννοεί και ποια είναι η λύση.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Μητροπολίτης απέφευγε να μιλήσει τόσο για τις οικοδομικές εργασίες πλησίον της μικρής Εκκλησίας στο λόφο της Ρέμβης όσο και για τα λόγια και την ανάρτηση του ίδιου του ιερέα του χωριού.

Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι δεν υπήρξε ουδέποτε σύλληψη ή προσαγωγή του Ιερέως αφού όταν το κλιμάκιο έφτασε στον χώρο των εργασιών στο λόφο της Ρέμβης στη Νέα Ηρακλείτσα, ο ιερέας του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσας δεν ευρίσκετο εκεί.

Δεύτερον δεν υπήρξε καμία καταγγελία προς την πολεοδομία ή αίτημα δια την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του εφημερίου της Νέας Ηρακλείτσας Χριστόδουλου Αναγνωστοπούλου από πλευράς του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Μπαταλογιάννη.

Υπήρξε όμως αναφορά και ερώτηση για τα συγκεκριμένα έργα στο Δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου από τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης.

Η παρέμβαση των αρμοδίων αρχών έγινε με ήπιο τρόπο, και πλέον οι αρμόδιες αρχές θα κρίνουν αν αυτά τα έργα που γίνονται εδώ και μήνες εν γνώσει όλων και στα φανερά.

Ουσιαστικά πρόκειται ξεκάθαρα για παράβαση πολεοδομικών κανόνων και για ήπιες παρεμβάσεις εδάφους και διαμόρφωσης με τσιμέντο σε μια περιοχή που ανήκει στο Δασαρχείο.

Η όλη ιστορία και με αφορμή τις έωλες δηλώσεις του μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως έχει πάρει διαστάσεις πέρα και έξω από την μικρή κοινωνία της Νέας Ηρακλείτσας και δυστυχώς τα γεγονότα διχάζουν, ειδικότερα μετά την εν, θερμώ και γεμάτη υπερβολή ανάρτηση του εφημερίου της Νέας Ηρακλείτσας Χριστοδούλου Αναγνωστοπούλου που δυστυχώς το μόνο που κάνει είναι δίνει μια άλλη εικόνα και να βγάζει μια εμπάθεια προς κάποια πρόσωπα, και να διχάζει τους δημότες.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑