Διεθνείς

Published on January 18th, 2013 | by fileto

0

Έλλην απατεών με το όνομα Αχιλλέας

Σε κάθειρξη επτά ετών καταδικάστηκε σήμερα ο 44χρονος Αχιλλέας Καλλάκης, ο οποίος υποδυόμενος τον…μεγιστάνα, κατάφερε να εξαπατήσει τράπεζες παίρνοντας δάνεια εκατομμυρίων στερλινών, από το 2003-2008. Το βρετανικό δικαστήριο ωστόσο σημείωσε ότι ευθύνη φέρουν εν μέρει και οι τράπεζες επειδή δεν προέβησαν στους απαραίτητους ελέγχους.

Ενορχηστρωτής μιας απάτης που θεωρείται από τις μεγαλύτερες του είδους στην Βρετανία, ήταν ο 44χρονος Αχιλλέας Καλλάκης ο οποίος με πλαστά έγγραφα κατόρθωσε να λάβει δάνεια 740 εκατομμυρίων στερλινών από την Allied Irish Bank, για την αγορά 16 ακινήτων, οι τιμές των οποίων είχαν εσκεμμένα διογκωθεί.

Ο Καλλάκης αξιοποίησε τα χρήματα που κέρδισε από την απάτη για να ζήσει ως εκατομμυριούχος, αγοράζοντας ακίνητα, αυτοκίνητα Bentley, αεροπλάνο και ελικόπτερο.

Ο «μεγιστάνας» εξασφάλισε δάνειο ύψους 29 εκατομμυρίων στερλίνων από την Bank of Scotland για να μετατρέψει ένα παλιότερο φέρι σε σκάφος πολυτελείας. Όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, είψαν εισπραχθεί τα 5,7 εκατομμύρια ευρώ από το συνολικό ποσό.

Ο συγκατηγορούμενός του, ο 44χρονος Αλεξάντερ Ουίλιαμς, ο οποίος υποδυόταν τον οικονομικό σύμβουλο του Καλλάκη, καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών για την δημιουργία πλαστών εγγράφων για να υποστηριχθούν οι ψευδείς ισχυρισμοί του Καλλάκη στις τράπεζες.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑