Ειδήσεις

Published on January 22nd, 2013 | by fileto

0

Τρένο και πλοίο στην Αλεξανδρούπολη

«Στόχος είναι να αναδείξουμε την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης ως χώρο διαμετακόμισης εμπορευμάτων και προϊόντων», τόνισε ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, με αφορμή την ένταξη στο ΕΣΠΑ της σιδηροδρομικής διασύνδεσης του Λιμένα Αλεξανδρούπολης με το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο έργο είναι το αναπτυξιακό πρόταγμα που θα διαμορφώσει νέα διάρθρωση στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας και θα προσδώσει προστιθέμενη αξία σε ολόκληρο τον εθνικό κορμό.

Το έργο «Σιδηροδρομική σύνδεση του νέου προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων Λιμένα Αλεξανδρούπολης» με δικαιούχο την ΕΡΓΟΣΕ έχει συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 4.920.000 ευρώ και αφορά στην κατασκευή τερματικής σιδηροδρομικής γραμμής του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στον Λιμένα Αλεξανδρούπολης, η οποία θα συνδέει το σύμπλεγμα των γραμμών που αναπτύσσεται στο Λιμάνι με τον χώρο του σταθμού των εμπορευματοκιβωτίων.

Το συνολικό μήκος των γραμμών είναι περί τα 2 km σε ανάπτυγμα μονής γραμμής, ενώ η σύνδεση του υφιστάμενου σιδηροδρομικού δικτύου με τον νέο προβλήτα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, αναμένεται να συμβάλλει στη δυνατότητα πραγματοποίησης συνδυασμένων μεταφορών (τρένο-πλοίο). Ταυτόχρονα ο κ. Γιαννακίδης ανέφερε πως στην επόμενη προγραμματική περίοδο, άμεσος στόχος της περιφέρειας, είναι η διασύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία Οδό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑