Ειδήσεις

Published on January 30th, 2013 | by fileto

0

Καβάλα και Αλεξανδρούπολη στο Κατάρ

Ενα από τα σημαντικά πρότζεκτ τα οποία έχουν πέσει στο τραπέζι των συζήτήσεων με τους καταριανούς σείχηδες στην επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού, ο οποίος συνοδέυεται από πλήθος Ελλήνων επιχειρηματιών έχει να κάνει με την περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Συγκεκριμένα:

Στον τομέα της ενέργειας μια από τις προτάσεις έχει να κάνει με την πρόσκληση να συμμετάσχει μελλοντικά το Κατάρ σε μεικτή εταιρεία η οποία θα αναλάβει την κατασκευή και τη διαχείριση πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Βόρεια Ελλάδα με στόχο την πώληση φυσικού αερίου στις χώρες των Βαλκανίων. Το Κατάρ θα είναι ο προμηθευτής του υγροποιημένου φυσικού αερίου, πλοία μεταφοράς LNG που ανήκουν σε Έλληνες εφοπλιστές θα αναλάβουν να το μεταφέρουν στην Ελλάδα, και αφού υγροποιείται θα διοχετεύεται στον ελληνο-βουλγαρικό αγωγό στην Κομοτηνή ώστε να πωλείται στις αγορές των Βαλκανίων.

Ένα τέτοιο project εξετάζει με επίκεντρο την Καβάλα εδώ και χρόνια η ΔΕΠΑ, της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος Χάρης Σαχίνης συμμετέχει στην αποστολή, ενώ ανάλογα σχέδια για τη δημιουργία πλωτού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη, έχει και η Kopelouzos Group που εκπροσωπείται στο Κατάρ από τον Δημήτρη  Κοπελούζο και τον διευθυντή ανάπτυξης του ομίλου Κων/νο Σιφναίο.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑