Ειδήσεις

Published on February 11th, 2013 | by fileto

0

Ο Χ. Χρυσανίδης απαντά για την δικαστική απόφαση

« Οι απόψεις μου για τη δικαστική εις βάρος μου απόφαση που αφορά έναν πεζόδρομο της Ν.Ηρακλίτσας»

Με δεδομένο τον σεβασμό στη δικαιοσύνη, οφείλω να καταθέσω τα πραγματικά γεγονότα, για την αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων, σχετικά με την υπόθεση της μεταφύτευσης 12 ελαιόδεντρων σε πεζόδρομο της Ν.Ηρακλίτσας.
Το έτος 2008 οι ιδιοκτήτες κατοικιών σε ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο, στη Ν.Ηρακλίτσα, ζήτησαν τη μεταφύτευση 12 ελαιόδεντρων ηλικίας άνω των 30 ετών κατά 0,50 εκατοστά μέσα σε πεζόδρομο πλάτους 3,00 μέτρων, για να μπορούν με τα αυτοκίνητά τους μέσω του πεζόδρομου να πηγαίνουν στις κατοικίες τους.
Από το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευθερών και εκτός ημερησίας διάταξης, πάρθηκε η απόφαση για μεταφύτευση των ελαιόδεντρων, δίχως κανέναν προσδιορισμό ως προς το χρόνο εκτέλεσης. Ήταν συνεπώς στην ευχέρεια της διοίκησης, ιεραρχώντας τα αναγκαία έργα, να προσδιορίσει τον χρόνο υλοποίησης της απόφασης. Με δική μου πρόταση προστέθηκε από τον γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου στο απόσπασμα της απόφασης ότι “τα έργα διαμόρφωσης των πεζόδρομων θα αρχίσουν μετά την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου Ν.Ηρακλίτσας”.
Αυτή η διευκρινιστική χρονικά προσθήκη, δίχως να αλλάζει πουθενά την ουσία της απόφασης θεωρήθηκε από το δικαστήριο ως νόθευση εγγράφου …
Οι μεγάλων διαστάσεων μεταλλικές γκαραζόπορτες επί του πεζόδρομου, αποδεικνύουν τις πραγματικές προθέσεις των ιδιοκτητών των κατοικιών, που με τη συνδρομή “άσπονδων φίλων  μου”, ήθελαν να μετατρέψουν τον πεζόδρομο, σε κανονικό δρόμο κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, εξαφανίζοντας τα ελαιόδεντρα 30 χρόνων με την δήθεν “μεταφύτευση” κατά 50 εκατοστά – περίπου σαν “το στρίβειν δια του αρραβώνος”. Πέρα από το ότι είναι τεχνικά αδύνατη η μετατόπιση αυτή κατά λίγα εκατοστά του ριζικού συστήματος ελαιόδεντρων ηλικίας 30 ετών δίχως αυτά να ξεραθούν, δεν υπέκυψα τότε σε μικροσυμφέροντα εις βάρος του συνόλου και πληρώνω σήμερα το «τίμημα».
Με μια απλή επίσκεψη, κάθε αντικειμενικός παρατηρητής θα διαπιστώσει ότι, με τα ελαιόδεντρα στον πεζόδρομο, έτσι όπως είναι σήμερα, δίχως καμία δυσκολία,μπορεί να περάσουν αυτοκίνητα για τις “έκτακτες ανάγκες” που επικαλούνται οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου οικοπέδου, που εκτός των άλλων έχει πρόσωπο στον κεντρικό δρόμο Καβάλας – Ν.Ηρακλίτσας και στον παραλιακό δρόμο.
Γι΄αυτό άλλωστε, εδώ και δύο χρόνια, και η σημερινή διοίκηση του Δήμου Παγγαίου δεν έκοψε τα ελαιόδεντρα από τον πεζόδρομο, συνεχίζοντας να προστατεύει το πράσινο, που όλοι έχουμε ανάγκη, ιδιαίτερα σε έναν παραθεριστικό οικισμό, όπως της Ν.Ηρακλίτσας.
Είμαι βέβαιος ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο, θα αξιολογηθούν τα πραγματικά γεγονότα. Μέχρι τότε, και για όσους “ενδιαφέρονται”, τους ενημερώνω ότι θα ασκώ κανονικά τα καθήκοντά μου, ως δημοτικός σύμβουλος.
                                                                                     
Με τιμή
Χρυσανίδης Χαράλαμπος


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑