Ειδήσεις

Published on March 1st, 2013 | by fileto

0

Ξαναζεσταίνουν την καπνοκαλλιέργεια στην Δράμα

Θα διεξαχθεί την Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων – προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ, 5ο χλμ. Δράμας-Θεσ/νίκης). Διοργάνωση: ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ, σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Δράμας και την Κοινοπραξία Καπνοπαραγωγών Δράμας-Καβάλας. Πληροφορίες: 25210-58175, ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ.

Παρά το πλήγμα που έχει υποστεί ο κλάδος του καπνού τις τελευταίες δεκαετίες, η καλλιέργεια του καπνού με τα σημερινά δεδομένα, την ζήτηση του προϊόντος [αρωματικά καπνά Ανατολικού τύπου], την διαφοροποίηση των πρακτικών καλλιέργειας, την εκμηχάνιση, την μείωση της χειρωνακτικής εργασίας, την Συμβολαιακή Γεωργία, τις επενδύσεις ξένων εταιριών στη χώρα μας, μπορεί να αποτελέσει μια επιλογή ευκαιρίας απασχόλησης και αύξησης – διασφάλισης του αγροτικού εισοδήματος. Στην παρουσίαση θα γίνει αναφορά στην τεχνική καλλιέργειας του καπνού, την δυνατότητα ένταξης των καλλιεργητών σε Ομάδα Παραγωγών καπνού, τα οικονομικά αποτελέσματα και στη διάθεση της παραγωγής. Σημειωτέον ότι τα Ελληνικά καπνά είναι ανώτερης ποιότητας σε σύγκριση με τα καπνά που παράγουν οι γειτονικές μας χώρες (Ιταλία, Βουλγαρία, Τουρκία) και οι άλλες χώρες παραγωγής καπνού της ΕΕ (Πολωνία, Ισπανία).

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι ο κ. Χρήστος Κεμενετζής γεωπόνος, ο κ. Βασίλειος Ναβροζίδης γεωπόνος και ο κ. Βασίλειος Μελενεκλής, πρόεδρος της Ομάδας Καπνού Δράμας-Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑