Ειδήσεις

Published on March 12th, 2013 | by fileto

0

Τσίπρας κατά πάντων από την Αλεξανδρούπολη

Σε μια κατάμεστη αίθουσα βρέθηκε και μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας που βρέθηκε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη για λίγες ώρες.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε στην Αλεξανδρούπολη το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο και τις θέσεις του κόμματος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ο κ. Τσίπρας τόνισε οτι  η ανάπτυξη δεν περνάει μέσα από μνημόνια, ούτε ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες), ούτε καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Σημείωσε ότι επί πολλά χρόνια δεν ακολουθήθηκε σωστό αναπτυξιακό μοντέλο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι λειτουργεί προς χάριν της διαπλοκής, στο θέμα της επένδυσης των χρυσωρυχείων.

Πρόσθεσε επίσης ότι στις ανεπτυγμένες χώρες δεν γίνονται τέτοιου είδους επενδύσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα δεν είναι Μπανανία» και οι κάτοικοι έχουν δικαίωμα στην ζωή και στην οικολογική διατήρηση του τόπου τους.
Χαρακτήρισε “κούφιο” το τελεσίγραφο του Πρωθυπουργού για την αδειοδότηση των χρυσωρυχείων, αναφέροντας ότι η Θράκη είναι τόπος με ιδιαίτερες αναπτυξιακές ικανότητες, που πρέπει να στραφεί σε δραστηριότητες εντάσεως εργασίας με οικολογικό μετασχηματισμό της κοινωνίας και στροφή στην ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε εξωφρενικό το ποσοστό ΦΠΑ 23% που επιβάλλεται στην εστίαση, μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την εφαρμογή ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος, για να τονίσει πως το τρίπτυχο της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας εστιάζεται στην ναυτιλία, στον τουρισμό και στις εξαγωγές.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στην δημιουργία ανταγωνιστικών και εξαγωγικών προϊόντων, σε συνδυασμό με άλλους βασικούς πυλώνες που θα πρέπει να ενισχυθούν, όπως είναι η στήριξη της βιομηχανίας Ζάχαρης και οι τευτλοκαλλιέργειες, η δημιουργία ιχθυοκαλλιεργειών, η ενίσχυση της μελισσοκομίας, του καπνού κλπ.
Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάπτυξη των υποδομών μεταφορών, του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, του αεροδρομίου και του σιδηρόδρομου, τονίζοντας πως η περιοχή μπορεί να απελευθερώσει τεράστια δημιουργική ενέργεια.
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας συμμετείχε και σε διάλογο με τοπικούς φορείς, μεταξύ των οποίων ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, ‘Αρης Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Τοψίδης κ.ά. για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τσίπρας στο πρόσωπο του περιφερειάρχη Αρη Γιαννακίδη πράγμα που έδωσε λαβή για ποιλικώνυμα σχόλια.
πηγη: ΑΜΠΕ


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑