Ειδήσεις

Published on March 27th, 2013 | by fileto

0

Μαθήματα Αλβανικών από τον δήμο Καβάλας

Το είδαμε κι αυτό και μάλιστα το ακούσαμε από τον αγαπημένο δήμαρχο όλων των Βαλκανίων προξένων και πρέσβεων κ. Κωστή Σιμιτσή.
Ναι από δω και πέρα τα παιδιά των Αλβανών μεταναστών που γεννήθηκαν στην Καβάλα και φοιτούν σε ελληνικά σχολεία έχουν πλέον τη δυνατότητα να μαθαίνουν και τη γλώσσα της χώρας καταγωγής των γονιών τους, με τη συνδρομή του δήμου της πόλης.

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής στη διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψης του γενικού προξένου της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη, Ριζά Πόντα, που έγινε πριν από λίγες μέρες, έκανε δεκτό το αίτημα που του απηύθυνε – το οποίο αποτελούσε και αίτημα της αλβανικής κοινότητας της πόλης – να διαθέσει ο δήμος Καβάλας μια σχολική αίθουσα σε κεντρικό δημοτικό σχολείο ώστε τα παιδιά των αλβανών μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα να έχουν την ευκαιρία να μάθουν τη γλώσσα των γονιών και των παππούδων τους.

Τα μαθήματα αλβανικής γλώσσας πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως και 14 ετών και βασίζονται σε πρόγραμμα διδασκαλίας που ισχύει στην Αλβανία.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑