Διεθνείς

Published on April 13th, 2013 | by fileto

0

Παπανδρέου σε ρόλο …Βασιλάκη Καϊλα

Ας τον μαζέψει κάποιος φίλος του. Παρομοιάζει την χρεωκοπία της Ελλάδας με αυτή των ΗΠΑ μόλις ανέλαβε ο Ομπάμα!

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν σταματά να αναφέρεται με πολύ επικριτικό τρόπο για την κατάσταση που βρισκόταν η ελληνική οικονομία, όταν αυτός ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

– Τα υψηλά ελλείμματα στην Ελλάδα ήταν τα συμπτώματα βαθύτερων προβλημάτων. Βέβαια τα «συμπτώματα» θα μπορούσαν να μας εξαφανίσουν, αλλά καταφέραμε τελικά να αποφύγουμε τη χρεωκοπία και την έξοδο από το ευρώ. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας βοήθησαν, αλλά αυτό που δεν κατάλαβαν είναι ότι η οριστική επίλυση του προβλήματος δεν μπορεί να έλθει από την αυστηρή λιτότητα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, αλλά από βαθιές αλλαγές και περισσότερο ανθρώπινη προσαρμογή. Αυτό τους λέγαμε, χρειάζεται χρόνος και ηρεμία για βαθιές αλλαγές. Αυτές ξεκινήσαμε.

– Όπως στις ΗΠΑ ο Ομπάμα κληρονόμησε μία οικονομία σε άσχημη κατάσταση από τους Αμερικάνους συντηρητικούς, έτσι και η δική μου κυβέρνηση κληρονόμησε μία οικονομία σε άσχημη κατάσταση από τους Έλληνες συντηρητικούς.

– Το πρόβλημα στην Ελλάδα, σε αντίθεση με αυτά που λένε οι Αμερικάνοι συντηρητικοί, δεν ήταν π.χ. το τεράστιο κοινωνικό κράτος. Ήταν το πού πήγαιναν τα λεφτά του κοινωνικού κράτους, ήταν η σπατάλη και ένας πελατειακός καπιταλισμός. Αυτό που χρειαζόταν και χρειάζεται η Ελλάδα είναι καλή, σωστή διακυβέρνηση. Αυτό ξεκίνησε η κυβέρνησή μου, π.χ. μειώνοντας 30% τις δαπάνες για φάρμακα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

– Η φοροδιαφυγή μέσω φορολογικών παραδείσων και off shore εταιρειών κλέβει χρήματα και πόρους από τον ελληνικό λαό, από τον αμερικανικό λαό, από όλους τους λαούς και πρέπει να ελεγχθεί.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑