Ειδήσεις

Published on April 23rd, 2013 | by fileto

0

Η Ελλάδα δέχεται πίεση στα σύνορά της

Η κυρία Sommaruga, υπουργός Δικαιοσύνης και Αστυνομίας της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Ελβετίας, η οποία επισκέφθηκε χθες την περιοχή του Έβρου – όπου μεταξύ άλλων μετέβη στο Επιχειρησιακό Κέντρο Ορεστιάδας, στο Κέντρο Ελέγχου Χερσαίων Συνόρων Ν. Βύσσσας και στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου– αναγνώρισε τη συνεχιζόμενη μεταναστευτική πίεση που δέχεται η Ελλάδα και έδωσε συγχαρητήρια για την πρόοδο της χώρας στους τομείς της μετανάστευσης και του ασύλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Δένδιας παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για την αποτελεσματική εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη μετανάστευση και το άσυλο.

Ειδικότερα, τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερή στην υλοποίηση των μέτρων που έχει εξαγγείλει, τα οποία έχουν εγκριθεί από την Ε.Ε., και αφορούν στην ίδρυση νέας Υπηρεσίας Ασύλου, στην εγκαθίδρυση Κέντρων Πρώτης Υποδοχής, στην ενίσχυση της πολιτικής αναγκαστικών και εθελοντικών επιστροφών, στην εφαρμογή ορθολογικού συστήματος διεθνούς προστασίας και στην ενίσχυση του συστήματος διαχείρισης των συνόρων.

πηγη: NewsBeast


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑