Ειδήσεις

Published on May 13th, 2013 | by fileto

0

Δώρο του Αγίου Όρους στην πόλη της Δράμας

Πιστό αντίγραφο της Εφέστιας Ιεράς Εικόνας της Θεοτόκου Άξιόν Εστιν θα δωρίσουν οι Αγιορείτες στον Δραμινό λαό με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Η Εικόνα φιλοτεχνήθηκε στο Άγιο Όρος από τον αγιογράφο Ιερομόναχο Λουκά Ξενοφωντινό και θα μεταφερθεί στη Δράμα από αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους για να τοποθετηθεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων όπου θα παραμείνει για πάντα.

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας θα γίνει στις 7.00 το απόγευμα του Σαββάτου της 29ηςΙουνίου στη διασταύρωση των οδών Βεργίνας και Φιλίππου.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της Δράμας Ημερίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, με τη συνεργασία του Δήμου. Θέμα: «Εκκλησία-Μακεδονία-Ελλάδα: Χρόνια 100 απελευθερώσεως της Μακεδονίας από τον οθωμανικό ζυγό (1912 & 1913 -2012 & 2013)»

Εκ μέρους των Αγιορειτών στην εκδήλωση θα μιλήσει ο σημερινός Πρωτεπιστάτης Γέρων Μάξιμος Ιβηρίτης ο οποίος μαζί με τον Μοναχό Νικόδημο Αγιοπαυλίτη θα ηγηθούν της αντιπροσωπείας που θα συνοδεύσει την Ιερά Εικόνα στην μαρτυρική πόλη της Δράμας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑