Ειδήσεις

Published on May 24th, 2013 | by fileto

0

Κινητικότητα Ευρ. Στυλιανίδη για την τουριστική περίοδο

Σε συνέχεια των οδηγιών που έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την πρόσφατη διυπουργική σύσκεψη ενόψει της επικείμενης τουριστικής περιόδου, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης προχώρησε σε σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα ως προς την αξιοποίηση της ευκαιρίας που διαμορφώνεται για την Ελλάδα ενόψει της τουριστικής περιόδου που ξεκινά.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών προχώρησε στις ακόλουθες ενέργειες:

Συνεκάλεσε έκτακτη σύσκεψη των αιρετών περιφερειαρχών παρουσία της υπουργού Τουρισμού και του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ ώστε να επιλυθούν ζητήματα και να δοθούν αντίστοιχες οδηγίες για τον καλύτερο συντονισμό των αιρετών περιφερειαρχών. Ενέκρινε και κατένειμε σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 18.400.000 ευρώ σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Το ποσό δεν είναι μειωμένο σε σχέση με πέρυσι και είναι η πρώτη φορά που κατανέμεται τόσο νωρίς (11 Απριλίου). Συνεκάλεσε έκτακτη σύσκεψη των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων προκειμένου να παρακολουθήσουν εκ του σύνεγγυς την ορθή εκτέλεση των οδηγιών που δόθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών για την πυρασφάλεια και την εμφάνιση των πόλεων καθώς και από τα αρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη- Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής- Γραμματεία Δασοπροστασίας.

Εξεδόθη εγκύκλιος από το υπουργείο Εσωτερικών προς όλους τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού με οδηγίες που αφορούν στην καθαριότητα και φωτισμό των πόλεων, στη συντήρηση πινακίδων και οδικού δικτύου για λόγους ασφάλειας και ομαλής κυκλοφορίας, στο φωτισμό των επισκέψιμων σημείων και στην εύρυθμη λειτουργία υπηρεσιών εξυπηρέτησης δημοτών και τουριστών.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για το συντονισμό των ενεργειών των Νομικών Προσώπων και ιδίως των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, στα θέματα που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών. Υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση για την πρόσληψη προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα κατ’ αρχήν 4.413 ατόμων και στη συνέχεια 1.345 με στόχο την κάλυψη αναγκών για την καθαριότητα και την τεχνική υποστήριξη των ΟΤΑ.

Εντός της εβδομάδας, ο Υπουργός Εσωτερικών ξεκινά περιοδείες στις έδρες Περιφερειών της χώρας προκειμένου να ενημερώσει, να συντονίσει, να κινητοποιήσει και να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς την εφαρμογή των οδηγιών που δόθηκαν από τον πρωθυπουργό, το Υπουργείο Εσωτερικών και τα συναρμόδια υπουργεία. Οι πρώτες περιοδείες έχουν προγραμματιστεί στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου και Βορείου Αιγαίου.

Κατά τη σημερινή σύσκεψη με τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έδωσε οδηγίες για την εφαρμογή των εγκυκλίων που έχουν εκδοθεί και ζήτησε να παρακολουθήσουν με αυστηρότητα την εφαρμογή τους, συγκεντρώνοντας απολογισμούς δράσης για τη σωστή αξιοποίηση τόσο των κονδυλίων που έχουν δοθεί όσο και του προσωπικού που έχει διατεθεί.

Μετά τη συνεδρίαση ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε:«Ξεκινά μια κρίσιμη και σημαντική περίοδος από την οποία η εθνική οικονομία προσδοκά σημαντικά οφέλη και η Ελλάδα επιχειρεί να αποκαταστήσει τη διεθνή της εικόνα.

Ο άρτιος συντονισμός και η επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των κρατικών και αυτοδιοικητικών μηχανισμών είναι προϋπόθεση για την επιτυχία αυτού του στόχου που έθεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Θα εξαντλήσουμε κάθε αυστηρότητα έναντι όποιου αμελήσει ή αδιαφορήσει να κάνει σωστά τη δουλειά του. Αλλά και θα επιβραβεύσουμε όποιους εκ του αποτελέσματος αναδειχθεί ότι συνέβαλαν σε αυτή τη σημαντική εθνική προσπάθεια.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα πετύχουμε βάζοντας τις βάσεις μιας νέας νοοτροπίας και μιας σύγχρονης αντίληψης για την ανάπτυξη και την ανάδειξη της πατρίδας μας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑