Ειδήσεις

Published on June 8th, 2013 | by fileto

0

Διαμαρτυρία ομογενών στην Ξάνθη για τις συντάξεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, πραγματοποίησαν χτες η Επιτροπή Αγώνα Παλιννοστούντων και η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης,αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τη μικρή σύνταξη – βοήθημα που έπαιρναν οι υπερήλικες από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Απόφαση που όπως κατήγγειλαν ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη, αφού τους αφήνει ανασφάλιστους και χωρίς κανένα εισόδημα.

Ομογενείς από την πόλη της Ξάνθης, τη Γενησέα, το Νέο Ζυγό, το Πετροχώρι, την Καλλιθέα και τον οικισμό Νεάπολη (ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ), κατέθεσαν κοινό ψήφισμα με τη Λαϊκή Επιτροπή, με το οποίο απαιτούν την άμεση κατάργηση των διατάξεων του Νόμου 4093/2012, που ψήφισαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Απαίτησαν να σταματήσει άμεσα η τακτική κατάργησης των συντάξεων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που χορηγούνταν με το Νόμο 1296/12-10-1982 από ειδικό λογαριασμό του ΟΓΑ στους υπερήλικες που εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Ελλάδα, χωρίς το ελληνικό κράτος να φροντίσει από τότε να μεταφέρει τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

Για τα παραπάνω ζητήματα και με αίτημα να αποσυρθούν οι διατάξεις του Νόμου 4093/2012, το ΚΚΕ έχει ήδη κάνει κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα:

  • Με την κατάθεση Ερώτησης (21/1/2013) και στη συνέχεια με Επίκαιρη Ερώτησή του βουλευτή του Κόμματος Θεοδόση Κωνσταντινίδη στη Βουλή, που συζητήθηκε τη Δευτέρα 28/1/2013, το ΚΚΕ απαίτησε να μην κοπούν οι συντάξεις στους υπερήλικες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ.
  • Με την κατάθεση ΑΝΑΦΟΡΑΣ (1/3/2013) του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων των Ελληνοποντίων από την πρώην ΕΣΣΔ, σχετική με τη συνταξιοδότηση των ανασφάλιστων υπερήλικων παλιννοστούντων.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης εμφανίστηκε προκλητικά μια ομάδα από φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, που κατηγόρησε τους ομογενείς για τα δάνεια που πήραν από το ελληνικό κράτος. Αμεση ήταν η αντίδραση των συγκεντρωμένων και ιδιαίτερα των ομογενών που απομόνωσαν και στη συνέχεια απομάκρυναν τους υμνητές του Χίτλερ.

πηγη: Ριζοσπάστης


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑