Άποψη - Γνώμη

Published on June 17th, 2013 | by fileto

0

Τι κρύβουν πίσω από το λουκέτο της ΕΡΤ;

Δεν έχει σημασία τι θα αποφασίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και ποιο θα είναι το τερτίπι εκείνο που θα δικαιολογήσει ή όχι την απόφασή τους να κλείσουν το μαγαζί που λέγεται ΕΡΤ.

Φυσικά και δεν θέλουν να επιχειρήσουν ηρωική έξοδο, διότι όπως λένε και οι Ευρωπαίοι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα τίναζε στον αέρα όλο το πρόγραμμα που έχει γίνει και θα τράβαγαν το αυτί των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ναι επιχειρήθηκε η θυσία της Ιφιγένειας με το κλείσιμο της ΕΡΤ, της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, η οποία είχε φορτωθεί με σκάνδαλα, με ρεμούλες, με το γνωστό χαράτσι στην ΔΕΗ, με την αδιαφάνεια, την αδιαφορία, τις κυλιόμενες απεργίες που έριχναν μαύρο στην ενημέρωση που πλήρωνε αγόγγυστα ο ελληνικός λαός.

Μια Ιφιγένεια όχι άσπιλη και αμόλυντη όπως η θυγατέρα του Αγαμέμνονα αλλά ένα κορμί το οποίο ρίχθηκε στην πυρά της εξιλέωσης των λαθών των πολιτικών οι οποίοι έχωναν μέσα όποιον προλάβαιναν.

Βέβαια δεν τολμώ να φανταστώ ότι όλο αυτό το πανηγύρι που έστησαν οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου είχε ως θέμα την ΕΡΤ και τις επιταγές της Τρόικα. Ούτε φαντάζομαι ότι όλο αυτό το καραγκιόζ μπερντέ που στήθηκε είχε σαν αποκλειστικό σενάριο την αντοχή της τρικομματικής κυβέρνησης.

Κάτι άλλο πάνε να κρύψουν και να κουκουλώσουν. Κάτι άλλο έρχεται και είναι βαρύ και ασήκωτο.

Τι όμως; Εμείς οι κοινοί θνητοί δεν μπορούμε να το αποκωδικοποιήσουμε.

Αν θέλουν οι λεβέντες εκλογές κάτι που η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θέλει, τότε επιχειρούν ηρωική έξοδο και ότι θέλει ας κατεβάσει.

Θα ρίξουν τις ευθύνες τους για την παταγώδη αποτυχία τους στις πλάτες του λαού και θα του πουν «ποιος θέλει να βγάλει το φίδι από την τρύπα;».

Αυτό είναι ανήθικο γιατί μέχρι στιγμής ο πένητας Έλληνας, ως υποτακτικός στην νεοθωμανική αυτοκρατορία των Ευρωπαίων, υπομένει τα μαρτύρια του Ιωβ, ζει στην εξαθλίωση, πληρώνει χαράτσια, του κόβουν το ρεύμα, πληρώνει ότι του ζητήσουν, τρώει τις σάρκες του, τρώει τα έτοιμα, πουλάει την περιουσία του, τα χρυσαφικά του, ζει σε καθεστώς και ατμόσφαιρα του ’60, με μετανάστευση, σε αόριστο ορίζοντα, μόνος και ξένος στον τόπο του.

Από πάνω οι πολιτικοί οι οποίοι διαχειρίζονται τις τύχες του προσπαθούν με κορώνες και παλαιοκομματική αντίληψη να τον πείσουν ότι γίνεται, γίνεται για το καλό του.

Οι αποφάσεις παίρνονται από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον. Είναι δε τελεσίδικες και άδικες στο σύνολό τους, επειδή όταν κάνουν ταμείο αυτοί που σχεδίασαν την εξαθλίωσή του, αποφαίνονται ότι το αποτέλεσμα είναι αδιέξοδο και αποτυχημένο. Κι όμως συνεχίζουν!

Είναι απορίας άξιον γιατί ζητάει εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Σκουρλέτη. Τι επιδιώκει και ποια είναι τα στοιχεία που έχει και είναι σίγουρος ότι μπορεί να συγκυβερνήσει με κάποιο άλλο κόμμα.

Εκτός αν στα πλάνα του είναι  μια συμμετοχή σε κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ!

Αν αυτό επαληθευτεί τότε το κόμμα αυτό με ή χωρίς συνιστώσες θα αυτοδιαλυθεί όπως η χρυσαλίδα.

Φανταστείτε μια Βουλή όπου αντιπολίτευση θα είναι η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Τι Βουλή θα είναι αυτή και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα που μπορεί να περιμένει ο Έλληνας από μια τέτοια σύνθεση.

Κανένα αποτέλεσμα.

Υπάρχει περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το ΚΚΕ να τα βρουν και να δημιουργήσουν κυβέρνηση; Ουδείς γνωρίζει!

Άρα όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών θα έχουμε μια από τα ίδια, οπότε, άνθρακες ο θησαυρός των εκλογών.

Αδιέξοδο, πλήρες και αδιαφανές.

Το μόνο που μπορεί να προχωρήσει είναι να ξυπνήσει η κυβέρνηση από τον λήθαργό της, να γίνει μια αναδιάρθρωση δυνάμεων και να δοθούν λύσεις.

Ακόμη και πιο σκληρή γραμμή στα οικονομικά, αλλά με ορατό αποτέλεσμα. Ο κ. Στουρνάρας έχει αποτύχει στους σχεδιασμούς του. Το πολιτικό σύστημα έχει παίξει τα ρέστα του. Οι κυβερνώντες απλά διαχειρίζονται την κακομοιριά του Έλληνα.

Αν όλους τους αρέσει ο ρόλος που παίζουνε τότε ή γίνεται παιχνίδι και κάποιοι ωφελούνται από αυτό, διαμοιράζοντας τα ιμάτια των ελλήνων ή δεν θέλουν να χάσουν τον μισθό τους που σε τέτοιους καιρούς είναι μια λύση συντήρησης των οικογενειών τους.

Τα υπόλοιπα που ακούγονται για μεταρρυθμίσεις και αλλαγή και ανάπτυξη είναι γράμμα κενό περιεχομένου.

Να σκεφθούν και να αποφασίσουν. Να σταματήσουν τα φούμαρα και τα επικοινωνιακά παιχνιδάκια.

Το καράβι τσακίστηκε στα βράχια και η ορχήστρα παίζει ακόμη, αλλά οι νότες της και η μουσική της φθίνει σε fadeout.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑