Ειδήσεις

Published on June 24th, 2013 | by fileto

0

Πρώην βουλευτής της ΝΔ έταζε διορισμούς με το αζημίωτο

Είκοσι μήνες φυλακή με τριετή αναστολή επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Θράκης σε πρώην βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας,  ο οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλο με εμπορία θέσεων εργασίας στο Δημόσιο.

Ο βουλευτής είχε εκλεγεί την περίοδο Μητσοτάκη και κατηγορούνταν ότι, το 2006, υποσχέθηκε να διορίσει στο δημόσιο μια γυναίκα την οποία είχε συστήσει σε φίλο του, που εμφανιζόταν εκείνη την περίοδο ως άνθρωπος του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τα όσα είχε καταγγείλει η γυναίκα ο πρώην βουλευτής της δήλωσε ότι μπορούσε να τη διορίσει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έναντι αντιτίμου 10.000 ευρώ, ενώ έδωσε και άλλα 23.000 ευρώ στον φίλο του.

Ο διορισμός, ωστόσο, δεν ήρθε ποτέ και η γυναίκα κατέθεσε μήνυση τόσο κατά του πρώην βουλευτή όσο και του συνεργάτη του.

Ο κατήγορος έχει ήδη καταδικαστεί, από το 2009, σε εννέα χρόνια κάθειρξη, ενώ ο πρώην βουλευτής στην απολογία του υποστήριξε ότι τις 10.000 ευρώ τις είχε δώσει στον ενάγοντα και ο ίδιος δεν ωφελήθηκε ποτέ.

Ο πρώην βουλευτής είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε φυλάκιση δύο ετών, το 2011, και το Εφετείο του επέβαλε τελική ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑