Άποψη - Γνώμη

Published on July 3rd, 2013 | by fileto

0

Ποια η αλήθεια και ποιο το ψέμα;

Τελικά στην συγκυβέρνηση παίζονται πολύ επικίνδυνα παιχνίδια που ορισμένες φορές ξεπερνούν την πιο νοσηρή φαντασία.

Όλο το παιχνίδι είναι στημένο έτσι για να διατηρήσει ο καθένας το μερίδιο εξουσίας που του αναλογεί.

Η ΝΔ θέλει να κερδίσει πόντους στην κεντροδεξιά, το ΠΑΣΟΚ να εμβολίσει την αριστερά και η ΔΗΜΑΡ να διασωθεί.

Μιλώντας ο Φώτης Κουβέλης στον Παπαδάκη του ΑΝΤ1 είπε ότι το θέμα της ΕΡΤ ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Άρα με μια πρώτη ανάγνωση ο ποιο ανίδεος καταλαβαίνει ότι τα παιδιά της συγκυβέρνησης παίζουν παιχνίδια εξουσίας, τα οποία μοιάζουν με Μονόπολι η οποία έχει πολιτικά χαρακτηριστικά.

Συνεχίζει λοιπόν ο Φώτης Κουβέλης: «Όταν ένας πρωθυπουργός, όταν ένα κόμμα που μετέχει στην κυβέρνηση και είναι το μεγαλύτερο, αποφασίζει να προχωρήσει στην έκδοση μιας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπουργών που έχουν υποδειχθεί από τα άλλα δύο κόμματα που συγκυβερνούν δεν αποτελεί πράξη και συγκεκριμένη μαρτυρία για την επιλογή ότι πήγαινε για εκλογές;».

Άρα το επιτελείο Σαμαρά στο Μαξίμου ήθελε εκλογές και όταν είδε ότι κάποιοι από το εξωτερικό τους τράβηξαν το αυτό, συνήλθαν και μαζεύτηκαν.

Και το λέει ευθαρσώς ο κ. Φώτης: «Τις ήθελε τις εκλογές, αλλά όταν εκφράστηκε η ευρωπαϊκή πίεση, υπήρξε η πίεση των πραγμάτων τότε ανέκρουσαν πρύμναν. Δεν είχα τίποτε άλλο να κάνω. Εκείνο που έπρεπε να κάνω είναι αυτό που έπραξε η Δημοκρατική Αριστερά. Αποχώρησε από την κυβέρνηση».

Εμείς από αυτή τη στήλη σας το είχαμε πει.

Και συνεχίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο οποίος τα έχει πάρει στο κρανίο γιατί τον έβαλαν στο κόλπο και τώρα τον ξεπουπουλιάζουν και βάζουν και στελέχη του κόμματός του να του την πέφτουν και να του υπενθυμίζουν το λάθος που έκανε να βγει από την συγκυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για μεγάλες διαφορές για την ΕΡΤ, το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και τον αντιρατσιστικό νόμο: «Βγήκε το ΣτΕ και έλεγξε το νόμο για την ιθαγένεια ως προς ορισμένες διατάξεις του και είπαμε βεβαίως να σεβαστούμε την απόφαση του ΣτΕ, να προχωρήσουμε στη σύνταξη ενός καινούργιου νόμου λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις του ΣτΕ. Νόμος δεν υπάρχει ακόμη σήμερα… Και δεν υπάρχει διότι έχει κατατεθεί, έχει δυναμική την παρουσία η βαθύτατα συντηρητική άποψη η οποία εκπορευόταν όχι από κάποια κυβέρνηση, από την τριμερή κυβέρνηση, αλλά από τον χώρο του Μαξίμου, τον χώρο της Ν.Δ.».

Και συνέχισε ο κ. Κουβέλης: «Θέλετε να πάμε και στον αντιρατσιστικό νόμο; Να πάμε κι εκεί. Πέρα από το γεγονός ότι ήταν διεθνής υποχρέωση της χώρας, το Μαξίμου πίεζε και έλεγε: “Γιατί αργεί η έκδοση του αντιρατσιστικού νόμου;”. Και πράγματι προχώρησε ο αντιρατσιστικός. Το Μαξίμου πρέπει να σας πω ότι επέμενε πως οι διατάξεις που είχε το σχέδιο νόμου ήταν ήπιες, ήταν μαλακές. Κι αναγκαζόταν ο υπουργός Δικαιοσύνης να προσαρμόσει εκείνα που έρχονταν ως οδηγίες από το Μαξίμου. Και κάποια στιγμή προέκυψε η μεγάλη διαφοροποίηση της θέσης του Μαξίμου. Είπε δεν χρειάζεται αντιρατσιστικός νόμος…».

Το δεκανίκι έσπασε και μαζί με αυτό εξαντλήθηκε και η υπομονή του ίδιου και των συνεργατών του Ρουπακιώτη και Μανιτάκη.

Έβαλαν και τα παπαγαλάκια να μιλούν για αποτυχία και των δύο στα υπουργεία τους, ώστε η καθολική διαπλοκή να μπορέσει να ξεδιπλώσει τα φτερά της και να τοποθετήσει τους υπουργούς και τα στελέχη της αρεσκείας της με την σύμφωνη γνώμη Σαμαρά – Βενιζέλου.

Έλα όμως που ο κ. Φώτης κατάλαβε τι επρόκειτο να συμβεί! Κι ενώ τον είχε στο μπλα-μπλά ο συνέταιρος Βενιζέλος, τελικά τον αποκοίμισε και έκανε κονέ ερήμην του με το Μαξίμου.

Να μια είδηση της 19ης Ιουνίου 2013. «Χωρίς ουσιαστικές δηλώσεις ολοκληρώθηκε στη Βουλή η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με το Φώτη Κουβέλη, κατά την οποία έγινε προσπάθεια να καταλήξουν σε μια κοινή γραμμή απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι αργότερα μέσα στην ημέρα, αλλά και στο ενδεχόμενο κήρυξης πρόωρων εκλογών. «Κάναμε μία συνεννόηση», περιορίστηκε να αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε πως αντηλλάγησαν απόψεις για όλα τα ενδεχόμενα που υπάρχουν. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος προσπάθησε να πείσει τον κ. Κουβέλη να χαμηλώσει τους τόνους, ο τελευταίος ωστόσο περιμένει από τον πρωθυπουργό να ανοίξει την ΕΡΤ πριν από την αποψινή τους συνάντηση, σε μια κίνηση καλής θέλησης».

Θέλετε να μάθετε και τι έγραφαν ειδησεογραφικά έντυπα τα οποία εκφράζουν την διαπλοκή; Πάρτε μια γεύση: «Συμβολικά μιλώντας, Βενιζέλος και Κουβέλης πάτησαν πάνω στους 2.500 απολυμένους της ΕΡΤ για να… προσληφθούν οι ίδιοι στο υπουργικό συμβούλιο! Πέτυχαν απολύτως τον στόχο τους. Πέτυχαν και κάτι παραπάνω: να είναι τρικομματική (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) η επιτροπή προσλήψεων στη νέα, ακραία μνημονιακή κρατική ραδιοτηλεόραση και όχι μονοκομματική της ΝΔ, όπως επεδίωκε ο Σαμαράς. Έχοντας πλέον τη δυνατότητα να διορίσουν εκατοντάδες ανθρώπους προσωπικά αφοσιωμένους στις σημερινές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Βενιζέλος και Κουβέλης ξέχασαν αμέσως τις «ανυποχώρητες» θέσεις που είχαν προβάλει ότι θεωρούν «αδιαπραγμάτευτη» την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους της και μόνο αφού ανοίξει με όλο το μέχρι το κλείσιμο προσωπικό της συζητούν τις απολύσεις «αναδιάρθρωσης».

Μάλιστα, έτσι έχουν τα πράγματα και γι΄ αυτό τα πήρε στο κρανίο ο Κουβέλης και τους έβγαλε όλους στα πέντε παζάρια, χωρίς φόβο αλλά με πάθος!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑