Εκδηλώσεις

Published on September 5th, 2013 | by fileto

0

Με μουσική και χορό απαντάμε στον χρυσό

Με πρωτοβουλία του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών και την υποστήριξη της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης – Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού, διοργανώνεται στις Σάπες στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013, και ώρα 5.00 το απόγευμα, μια μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση διαμαρτυρίας με τίτλο «Με μουσική και χορό, απαντάμε στον χρυσό».

Στην εκδήλωση ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή τα μουσικά συγκροτήματα: Μπάμπης Σεργκενλίδης με το συγκρότημά του, QUARTISTIC, EMERALD, VERTIGO, ΟΡΦΕΑΣ, TIME TUNNEL, BALKANATOLIA, ΚΑΠΠΑ ΖΕΥΚΙΝ, ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΡΡΙΑΝΩΝ – ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΌΤΗΜΑ «Ατματζάδες» και σε έκτακτη εμφάνιση ο ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ.

Στην εκδήλωση θα χορέψουν τα συγκροτήματα: ΠΟΞ Ξυλαγανής, Χορευτικό Πολιτιστικού Συλλόγου ΔΡΩ, Χορευτικό Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσιτερών, Χορευτικό Μειονοτικού Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ κ.α.

Παράλληλα θα υπάρχει υπαίθρια έκθεση με τοπικά προϊόντα της περιοχής και άλλες δραστηριότητες.

Η τοπική κοινωνία αντιστέκεται με πρωταγωνιστή την δημοτική αρχή και λέει με μια φωνή: Όχι σε κάθε εξορυκτική δραστηριότητα των εταιρειών χρυσού στο Πέραμα, στις Σάπες και σε ολόκληρη τη Θράκη.

Καλούμε τους δημότες μας, τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη που καταλαβαίνει ότι κάθε εξορυκτική δραστηριότητα για τον χρυσό θα αποτελέσει βαρύ πλήγμα σε ένα καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον, για την περιοχή μας, να συμμετάσχουν με την παρουσία τους στην εκδήλωση αυτή.

Η ανεργία που πλήττει την περιοχή μας, είναι ανασταλτικός παράγοντας για την κοινωνική συνοχή, αλλά η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να κάνει το αυτονόητο, να δώσει βιώσιμη ανάπτυξη με αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων, με μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα, με προγράμματα ενίσχυσης των θέσεων εργασίας και όχι να επιβάλλει επενδύσεις οι οποίες θα προκαλέσουν πολλά περισσότερα προβλήματα, για λίγες θέσεις εργασίας και μια …χούφτα χρυσό.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑