Ειδήσεις

Published on September 10th, 2013 | by fileto

0

Χτύπημα στο παρεμπόριο από την αστυνομία στην ΑΜ-Θ

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του παρεμπορίου, στην περιφέρεια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιούνται καθημερινοί έλεγχοι από συνεργεία ελέγχου που συγκροτούν οι υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις (Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας).

Ο έλεγχοι πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις κατευθύνσεις – οδηγίες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και επικεντρώνονται σε σημεία της περιφέρειάς μας, στα οποία παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά παραβατικότητας .
Σε ορισμένους από τους μέχρι στιγμής ελέγχους συνέδραμαν τις αστυνομικές αρχές και άλλοι συναρμόδιοι φορείς (Διεύθυνση Εμπορίου και Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας).

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκε η διακίνηση ειδών παρεμπορίου χωρίς τα απαιτούμενα παραστατικά, η διακίνηση προϊόντων απομίμησης και η πώληση προϊόντων χωρίς τη σχετική άδεια για υπαίθριο εμπόριο, ενώ σε βάρος των παραβατών, βεβαιώθηκαν οι σχετικές διοικητικές παραβάσεις.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 13-8-2013 έως 2-9-2013 συγκροτήθηκαν 80 συνεργεία ελέγχου, ελέχθησαν 774 πλανόδιοι μικροπωλητές, βεβαιώθηκαν 131 διοικητικές παραβάσεις και κατασχέθηκε πλήθος απομιμητικών προϊόντων και προϊόντων παρεμπορίου.

Αναλυτικότερα κατασχέθηκαν:

767 ζευγάρια γυαλιών
2121 είδη μπιζού
644 είδη ένδυσης
192 ηλεκτρικές συσκευές
2924 μικροαντικείμενα
231 ρολόγια
94 αξεσουάρ κινητών
54 παιδικά παιχνίδια
19 πορτοφόλια
13 εργαλεία
29 αρώματα
40 δοχεία λάδι
Διάφορα τρόφιμα
Τέλος σημειώνεται ότι οι έλεγχοι για την πρόληψη και την καταστολή του παρεμπορίου στην περιφέρεια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα συνεχιστούν σε αμείωτο ρυθμό.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑