Ειδήσεις

Published on September 25th, 2013 | by fileto

0

Ο Καβαλιώτης Γιάννης Βούρος στο τιμόνι του ΚΘΒΕ

Για ακόμα τρία χρόνια ανανεώθηκε η θητεία του Γιάννη Βούρου στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Ο Γιάννης Βούρος είναι ο 16ος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ (από την ίδρυσή του το 1961),  και ανέλαβε τη θέση την οποία κατείχε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης.

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Η καταγωγή του είναι από τη Χίο και την Καβάλα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος της Δημοσιογραφίας – Δημοσιολογίας και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην «Ημερησία» και την «Αθηναϊκή» στο πολιτικό ρεπορτάζ,  και στην Κρατική Τηλεόραση στην ημερήσια εκπομπή ρεπορτάζ «Κάθε μέρα».

Διετέλεσε αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (1992-1997). Είναι ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος Λ. Βουβούρη «Το εργαστήρι» για παιδιά με νοητική στέρηση, και του Ιδρύματος «MDA Ελλάς» για παιδιά με νευρομυϊκές παθήσεις.
Κείμενα και δοκίμιά του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες, ενώ από τις εκδόσεις Λιβάνη έχει κυκλοφορήσει το βιβλίο του «Μ’ ένα φλασάκι στο μυαλό».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑