Ειδήσεις

Published on October 3rd, 2013 | by fileto

0

Αναβαθμίζουν την Αλεξανδρούπολη, υποβαθμίζουν την Καβάλα

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη, την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργία Νικολάου και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, είχε την Τρίτη 1 Οκτωβρίου στα γραφεία του Οργανισμού, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Σταύρος Σταυράκογλου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας τέθηκαν μια σειρά έργων, με στόχο την αναβάθμιση των αναδομών και υποδομών του λιμένα Αλεξανδρούπολης, ώστε να καταστεί δυνατή η επενδυτική προσέγγιση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Συζητήθηκαν, η πορεία του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης του ΣΕΜΠΟ με το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο, αφού μέχρι τις 15 Οκτωβρίου η ΕΡΓΟΣΕ αναμένεται να έχει εγκαταστήσει την ανάδοχη εταιρεία, καθώς επίσης, ότι σύντομα θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος για την έναρξη του έργου της εκβάθυνσης του λιμανιού.

Ο Περιφερειάρχης αποδέχθηκε την πρόταση του ΟΛΑ για ένταξη του έργου προσαρμογής του λιμανιού στον διεθνή κώδικα ISPS και στην προμήθεια σύγχρονου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτιών μέσω του ΠΕΠ της ΑΜ-Θ.

Τέλος έγινε αναφορά στην διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίου, καθώς και στην ένταξη στη νέα προγραμματική περίοδο της δημιουργίας μόνιμων ναυταθλητικών εγκαταστάσεων, τονίζοντας τη σημασία του ναυταθλητισμού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το λιμάνι της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης και συμφωνήθηκε να καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης των λιμενικών υποδομών του.

ΛΙΜΑΝΙ ΦΙΛΙΠΠΟΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑