Ειδήσεις

Published on October 11th, 2013 | by fileto

0

Συνεχίζουν οι Βούλγαροι να κουβαλάνε λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (9-10-2013) το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αλεξανδρούπολης (στο ύψος της Ορεστιάδας και στον κόμβο Σοφικού), απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακή Φύλαξης Ορεστιάδας και της Ειδικής Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 23, 24 και 50 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες. Έξι (6) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και έξι (6) υπήκοοι Συρίας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποίησαν οι παραπάνω αστυνομικοί, εντοπίσθηκε, αρχικά, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, ο 23χρονος διακινητής και συνελήφθη, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, που οδηγούσε, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Ακολούθως, λίγη ώρα αργότερα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν οι άλλοι δύο διακινητές να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και συνελήφθησαν, διότι όπως προέκυψε, λειτουργούσαν ως προπομπός του 23χρονου, ενώ μετέφεραν με το όχημά τους, στο εσωτερικό της χώρας, έναν ακόμη μη νόμιμο μετανάστη.

Κατασχέθηκαν :

  • δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • το χρηματικό ποσό των 125 Ευρώ
  • τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑