Ειδήσεις

Published on October 16th, 2013 | by fileto

0

Παρέμβαση με ερώτηση του Ε. Στυλιανίδη για το πετρέλαιο

Ο Βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, συνυπέγραψε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, την οποία κατέθεσαν από κοινού στη Βουλή 55 συνολικά Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το σχεδιασμό του Υπουργείου σε ότι αφορά  στη χορήγηση επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης στους δικαιούχους.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

Λίγο πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου και αναφορικά με το ζήτημα της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης, επικρατεί απόλυτη σύγχυση. Παρά το γεγονός ότι από τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, τι θα ισχύσει τελικά φέτος με τη διαδικασία επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης.

Εφόσον οι διακηρύξεις του Υπουργείου Οικονομικών είναι βάσιμες και πράγματι υπάρχει πρόβλεψη για εκταμίευση περίπου 300 εκατ. ευρώ, τότε οφείλει το Υπουργείο να οριστικοποιήσει τη διαδικασία καταβολής του επιδόματος στους δικαιούχους.

Για παράδειγμα, μπορεί το Υπουργείο να προχωρήσει σε έκδοση «κουπονιών» για τους δικαιούχους, για το ποσό που αναλογεί στον καθένα –ανάλογα με το εισόδημά αλλά και τον τόπο διαμονής τους- με το οποίο θα επιδοτείται η αγορά πετρελαίου.

Ακολούθως οι πρατηριούχοι, το «κουπόνι» μαζί με την απόδειξη παράδοσης της ποσότητας που αναλογεί σε αυτό, θα μπορούν να το εκταμιεύουν από συγκεκριμένο λογαριασμό από όλες τις τράπεζες.

Κατόπιν τούτων…

 

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Ποιο είναι το ποσό το οποίο έχει προβλεφθεί για να εκταμιευθεί φέτος, για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης?

2. Η διαδικασία  επιδότησης των δικαιούχων θα προβλέπει το ποσό που αναλογεί να δίνεται προκαταβολικά?


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑