Ειδήσεις

Published on November 1st, 2013 | by fileto

0

Μεγάλη δικαίωση για τον Αντώνη Κούφαλη

Νέο αναπληρωτή καλλιτεχνικό διευθυντή απέκτησε το Εθνικό Θέατρο. Πρόκειται για τον θεατρικό συγγραφέα και δικηγόρο, Αντώνη Κούφαλη, που έχει διατελέσει πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ της πατρίδας του Καβάλας, και από την Πέμπτη ανέλαβε τα καθήκοντά του στην πρώτη κρατική σκηνή της χώρας.

«Από τον Σωτήρη Χατζάκη δέχθηκα ένα τηλεφώνημα πριν από δύο μήνες, χωρίς να γνωριζόμαστε προσωπικά και με ρώτησε αν είμαι διαθέσιμος και επιθυμώ να αναλάβω αυτή τη θέση και αν συντάσσομαι με την δική του θέση που αφορά μία αναπτυξιακή πολιτική σχετικά με το Εθνικό Θέατρο και με το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που παράγει. Ήταν αδύνατο να πω “όχι” σε αυτή την τεράστια πρόκληση, να αναλάβω αυτήν την άκρως τιμητική και βαρύνουσα θέση» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντώνης Κούφαλης, ο οποίος εγκαταστάθηκε ήδη στην Αθήνα.

«Το καλλιτεχνικό κομμάτι που αναλογεί στο Εθνικό Θέατρο είναι τεράστιο, με συγκινεί και με προκαλεί βαθύτατα. Αυτός ήταν και ο λόγος που είπα το “ναι”, γνωρίζοντας πόση δουλειά, πόση αγωνία, πόσους κινδύνους και πόσους φόβους κρύβει» πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας πως ο κύριος ρόλος σε ό,τι αφορά το ρεπερτόριο ανήκει στον Σωτήρη Χατζάκη. «Αυτή τη στιγμή βρίσκω ένα ρεπερτόριο έτοιμο, το οποίο καλούμαι με την ιδιότητά μου να το υποστηρίξω και να το προωθήσω» δήλωσε.

Η Φωτεινή Μπαξεβάνη, η οποία είχε παρουσιαστεί από τον Σωτήρη Χατζάκη στην πρώτη συνέντευξη Τύπου, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ως αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια της πρώτης κρατικής σκηνής, παραμένει σύμβουλος καλλιτεχνικής διεύθυνσης με συγκεκριμένα καθήκοντα, τα οποία θα προσδιοριστούν εντός των ημερών από τον Σωτήρη Χατζάκη.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑