Ειδήσεις

Published on November 2nd, 2013 | by fileto

0

Με Τσέρτο, Μπέζο και Χατζόπουλο η νέα κεντροαριστερά

Και ο πρώην δήμαρχος Τυχερού Έβρου Χρήστος Χατζόπουλος προσυπόγραψε το κείμενο της ανασυγκρότησης της νέας κεντροαριστεράς.

Μάλιστα την έστειλε και στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για να πάρει πρωτοβουλίες.

Όπως σημειώνει κατά λέξη η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ: “Η έκκληση-πρόσκληση των ”58” για την έναρξη διαλόγου των ευρύτερων δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού εντάσσεται στη στρατηγική επιδίωξη του κόμματός μας για την ανασυγκρότηση του χώρου. Η a priori απόρριψη αυτού του διαλόγου έρχεται σε αντίφαση με τις βασικές επιλογές της Δημοκρατικής Αριστεράς, αλλά και με τον ίδιο τον χαρακτήρα μιας μη φοβικής Αριστεράς, μιας Αριστεράς της ανανέωσης, του διαλόγου, της συμμετοχής», τονίζεται χαρακτηριστικά στο κείμενο, όπου υπογραμμίζεται παράλληλα η προτεραιότητα της διαμόρφωσης ενός Σχεδίου Εθνικής Ανασυγκρότησης.

Ο τίτλος του κειμένου -«Η Δημοκρατική Αριστερά να πει ΝΑΙ στον διάλογο»- παραπέμπει εν συνεχεία και σε αιχμές κατά της ηγεσίας: η ανασυγκρότηση του χώρου δεν μπορεί να γίνει με όρους του χθες ή αρνήσεις.
Ενδεικτικό της κινητικότητας εντός της ΔΗΜΑΡ είναι ότι το κείμενο προσυπογράφουν, εκτός από τους Λιβαδά, Γεωργάτο, Αντωνίου κ.ά., που είναι μέλη των «58», πάνω από 20 μέλη της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ (Τσακνιάς, Μανδαράκης, Κ. Επιτροπάκη κ.ά.), τα μέλη Γ. Μπέζος και Μπάμπης Τσέρτος, γραμματείς νομαρχιακών (του Πειραιά Γρ. Καραγρηγορίου), η Μυρσίνη Λιοναράκη, ο πρώην νομάρχης Εβρου (όπως τον χαρακτηρίζει) κ. Χατζόπουλος κ.ά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑