Ειδήσεις

Published on November 10th, 2013 | by fileto

0

Πήγαν να πουλήσουν χρυσές κάλπικες καδένες

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών των Ομάδων Δημόσιας Ασφάλειας των Τμημάτων Ασφάλειας Δράμας και Καβάλας και των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, τέσσερις (4) περιπτώσεις απάτης και τέσσερις (4) απόπειρες, σε βάρος ιδιοκτητών χρυσοχοείων στη Δράμα, την Καβάλα και τη Χρυσούπολη.

Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, δύο (2) ημεδαποί, μία 45χρονη και ένας 50χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες, κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν την 1-11-2013 σε χρυσοχοεία της Δράμας και την 8-11-2013 σε χρυσοχοεία της Καβάλας και της Χρυσούπολης, όπου η 45χρονη, εισέρχονταν σε αυτά και προσποιούμενη την πελάτισσα, επιχειρούσε να πουλήσει, αλυσίδες αγνώστου υλικού κατασκευής, τις οποίες παρουσίαζε ως χρυσές, εξαπατώντας τους ιδιοκτήτες των χρυσοχοείων.

Συνολικά πέτυχαν την εξαπάτηση τεσσάρων (4) ιδιοκτητών χρυσοχοείων, πουλώντας σε αυτούς συνολικά 12 αλυσίδες και αποκομίζοντας το χρηματικό ποσό των 2.410 ευρώ, ενώ σε άλλες τέσσερις (4) περιπτώσεις, η πράξη τους έγινε αντιληπτή και τράπηκαν σε φυγή.

Κατασχέθηκαν 12 αλυσίδες αγνώστου υλικού κατασκευής.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών θα αποσταλεί στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑