Lifestyle

Published on November 12th, 2013 | by fileto

0

Στο υπόγειο του Κουν το έργο των αδελφών Κούφαλη

Με το θεατρικό έργο «Ολη η πόλη το κουβεντιάζει» συνεχίζονται οι παραστάσεις σε σκηνοθεσία του Θόδωρου Γράψα στο υπόγειο του θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν».

Όπως σημειώνει ο Δημήτρης Τσατσούλης στην Ελευθεροτυπία: “Οι νέας γενιάς, εκ Καβάλας ορμώμενοι, δημιουργοί με το ιδιόμορφο συγγραφικό στίγμα αλιεύουν στο πρόσφατο έργο τους από την επικαιρότητα για να δημιουργήσουν υπερλογικές καταστάσεις. Η πραγματικότητα, με το μεταναστευτικό, τους αναρχικούς, τα επεισόδια των τελευταίων χρόνων, το διάχυτο, συχνά καθοδηγούμενο, φόβο των νοικοκυραίων διογκώνεται, ενώ η οπτική αντιστρέφεται και υποκειμενοποιείται σε ένα μεγαλοαστικό ζευγάρι με εμφανή φασίζουσα νοοτροπία που αναλαμβάνει, στο βαθμό που του αναλογεί, να ενεργήσει με τον τρόπο του σε εκκαθαρίσεις όλων των «παρασίτων».

 

Ενώ έξω μαίνονται ταραχές, δολοφονίες και εκκαθαρίσεις από έφιππους δραγόνους, στο εσωτερικό, μέσα από περίτεχνες διαπλεκόμενες ιστορίες με αφορμή δύο νέους-υποψήφιους υπαλλήλους, εξασφαλίζεται, εν μέσω σαρκασμού, η αναγκαία διαδοχή των δράσεων και της ιδεολογίας τους με την απόκτηση «απογόνων».

 

Το έργο των Κούφαλη απαιτεί υποκριτική αποστασιοποίηση από την οποία θα πηγάζει η άκρατη ειρωνεία αναμεμειγμένη με συμπεριφορές και τρόπους καλής κοινωνίας: τα όσα φρικαλέα συμβαίνουν προκύπτουν για το ζεύγος της επιχειρηματία και του μεγαλογιατρού ως κάτι το φυσικό, που ελάχιστα τους απασχολεί, ενώ οι μεταξύ τους μικρο-διενέξεις δεν μπορούν να ξεφεύγουν από τους επίπλαστους καλούς τρόπους. Το ίδιο και οι αντιπαραθέσεις τους με τους δύο εικοσάχρονους”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑