Εκδηλώσεις

Published on November 18th, 2013 | by fileto

0

Ετοιμάζεται η φετινή Ονειρούπολη Δράμας

Η «Ονειρούπολη» της Δράμας, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Δεκέμβριο του 2004, αποτελεί πλέον μία από τις μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες γιορτές της χώρας.

Διοργανώνεται κάθε χρόνο, στον χώρο του δημοτικού κήπου και της πλατείας Ελευθερίας της Δράμας και  πρόκειται για ένα «Χριστουγεννιάτικο Χωριό», το οποίο περιλαμβάνει μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, καλώντας μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν τη μαγευτική διαδρομή και να θαυμάσουν τα ομορφότερα σημεία της πόλης της Δράμας.

Μπαίνοντας στην «Ονειρούπολη», συναντάει κανείς ένα τεράστιο παγοδρόμιο, το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τη φάτνη κι ένα εντυπωσιακό καρουζέλ.

ονειρούπολη 1

Μέσα στον δημοτικό κήπο βρίσκονται όλα τα σπιτάκια του χωριού (του Άϊ-Βασίλη, των Ξωτικών κοκ.), γεμάτα δράσεις και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί ιδιαίτερα είναι η παιδική βιβλιοθήκη, την οποία χτίζουν εδώ και 8 χρόνια οι πολίτες της Δράμας: εκεί, οι επισκέπτες του χωριού μπορούν να φέρνουν τα παλιά τους βιβλία, τετράδια ή παραμύθια και να τα χαρίζουν στη βιβλιοθήκη, προσφέροντας έτσι μια πολύτιμη βοήθεια σε παιδιά που την έχουν ανάγκη.

Στις 4 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει για φέτος τις μαγικές του πόρτες στoυς επισκέπτες του.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑