Άποψη - Γνώμη

Published on November 19th, 2013 | by fileto

0

Αποσάρθρωση και στο βάθος …Καραμανλής;

 Διαβάζουμε μια σειρά άρθρα τον τελευταίο καιρό και απορούμε για το πώς βλέπουν ορισμένοι την πολιτική.

Φιλοδοξία πολιτική βέβαια για να αφήσουν ένα καλό όνομα στην ιστορία δεν υπάρχει και μαζί με την απουσία αυτή, βλέπουμε να κρατούν με νύχια και δόντια οι εθνοπατέρες μας τις θεσούλες τους στο κοινοβούλιο, για να μη χάσουν το μηνιάτικο.

Από την άλλη υπάρχει τρόμος ανάμεσα στους βουλευτές που συγκροτούν το μνημονιακό λόμπι, και σκεπτικισμός πως θα βγουν στους ψηφοφόρους τους να ζητήσουν …ψήφο.

Στη ΝΔ πολλοί είναι αυτοί που θα κάνουν εκλογές μέσα από τα πολιτικά τους γραφεία, γιατί αν βγουν έξω για ομιλίες και επισκέψεις υπάρχει πιθανότητα να αντικρίσουν μαινόμενους οικονομικά εξαθλιωμένους οπαδούς που θα θέλουν να ξεσπάσουν για το αμάρτημα που έκαναν να τους ψηφίσουν.

Μεταξύ αυτών είναι πρωτοκλασάτοι υπουργοί, οι οποίοι προστατεύονται επαρκώς σήμερα από τα ΜΜΕ της Αθήνας, αλλά μένουν ακάλυπτοι στα μετόπισθεν.

Μάλιστα υπάρχει περίπτωση να την γλυτώσουν αυτοί που είναι στην απ’ έξω και ορισμένοι δευτεροκλασάτοι και τριτοκλασάτοι βουλευτές οι οποίοι πέρα από την οσφυοκαμψία στα μνημόνια και τα μέτρα δεν έκοψαν καφέδες, κηδείες και γάμους.

Το συστημικό ΠΑΣΟΚ πνέει τα λήσθια και αυτό φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού. Ακόμη και η Τζάκρη που την κορόιδευαν όλοι οι σοβαροί κλειδοκράτορες του άλλοτε κραταιού κινήματος, την έκανε και γλυκοκυτάει τον ΣΥΡΙΖΑ για να διασωθεί πολιτικά.

Ο Βενιζέλος μπορεί να έχει βυθίσει το ΠΑΣΟΚ σε τέτοια ανυπαρξία που δεν θα ήταν έκπληξη το να μπει με το ζόρι στη Βουλή, ποιο κόμμα αυτό που βόλεψε χιλιάδες ανέργων ψηφοφόρων του στο αμαρτωλό, πλην αναπαυτικό δημόσιο, το οποίο πληρώνουμε όλοι μας. Μα κι αυτοί οι βολεμένοι, μια ψήφο ρε στο κόμμα που σας βιοπόρεψε. Αμαν πια νισάφι.

Υπάρχουν και οι Παπανδρεϊκοί οι οποίοι δεν συγχωρούν τον Βενιζέλο που δεν τους πρόσφερε την προστασία που όφειλε και τους άφησε στο έλεος της δικαιοσύνης.

Όλο εκείνο το σύστημα Παπανδρέου που ήρθε ως σωτήριο σχήμα να βυθίσει την Ελλάδα και τους Έλληνες στην πιο εφιαλτική μεταπολεμική περίοδο με τσιτάτα όπως το «λεφτά υπάρχουν», «μαζί τα φάγαμε» κ.α. τα οποία έγιναν επιτυχημένα νούμερα σε επιθεωρήσεις.

Η ΔΗΜΑΡ θα πληρώσει τις παλινωδίες των στελεχών της τα οποία υπουργοποιήθηκαν αλλά χάνοντας τα γραφεία τους, παρέσυραν στην απόσυρση του κόμματος από την τρικομματική κυβέρνηση.

Θαύμασα την επίθεση του συστημικού τύπου στον Τσίπρα και έφριξα με τον άκομψο τρόπο προστασίας της μνημονιακής πολιτικής.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ τον έχρισαν φορέα σε κίνηση αποστασίας μελών των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Αλίμονο, ξαναγυρίσαμε στην δεκαετία του ’60.

Και μαζί με αυτό το τουρλουμπούκι που πραγματικά είναι ένας διαρκής κλαυσίγελως ακούμε καθημερινά τις φορολογίες, τις κατασχέσεις, την αθλιότητα της καθημερινότητας των Ελλήνων σε εκπομπές των μεγάλων καναλιών που με νύχια και με δόντια στήριξαν την Τρόικα, και απελπιζόμαστε μέσα στην μελαγχολία μας.

Κι έτσι εφόσον το σύστημα δεν είχε άλλη διέξοδο, έβγαλε το βαρύ πυροβολικό με παραπολιτικό τρόπο να στηρίξει για έξι μήνες ακόμη την συγκυβέρνηση που ούτως ή άλλως διατυμπανίζει ότι εκλογές θα γίνουν το 2016.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετος στα σενάρια αποχώρησης του Αντώνη Σαμαρά από την κυβέρνηση ενώ δεν κρύβει την οργή του για το σκηνικό που επιχειρείται να στηθεί και ήδη έχει διαμηνύσει ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να επιτρέψει κάτι τέτοιο.

Όπως τονίζουν μάλιστα κύκλοι βουλευτών, οι οποίοι είχαν συναντήσεις μαζί του, «μία επιχείρηση αλλαγής εκλεγμένου πρωθυπουργού χωρίς να έχουν προηγηθεί εκλογές, αποτελεί πολιτική ανωμαλία που παραπέμπει σε άλλες εποχές».

Η θέση του πρώην πρωθυπουργού, πρόσφατα γνωστοποιήθηκε και στο Μαξίμου, όπου είναι διάχυτη η ικανοποίηση για τη στάση του πρώην ισχυρού άνδρα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς εκτιμούν ιδιαιτέρως το πολιτικό του ανάστημα, θεωρώντας παράλληλα ότι η τοποθέτησή του βάζει φρένο σε οποιεσδήποτε σκέψεις εκείνων, που πιθανώς θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης.

Αστειότητες, τις οποίες διαβάζει και είμαι σίγουρος γι’ αυτό κ Κώστας Καραμανλής και χαμογελά για την αθλιότητά τους.

Όταν έρθει η ώρα και βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο το σύστημα που έχουν όλοι φτιάξει, τότε λέμε στο χωριό μου μια παροιμία …Ποιος ρωτάει τον Γκέλ Χασάν πότε θα γίνει το Ραμαζάν!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑