Ειδήσεις

Published on December 18th, 2013 | by fileto

0

Σημαντική διάκριση για δύο σχολεία της Καβάλας

Δύο σχολεία της Καβάλας, το 1ο Γυμνάσιο και το 6ο Γενικό Λύκειο, διακρίθηκαν στον 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Σχολικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που διοργάνωσε το Κολέγιο Τύπου και Τηλεόρασης της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, το 1ο Γυμνάσιο Καβάλας κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Καλύτερη έντυπη εφημερίδα». Την ίδια (δεύτερη) θέση κατέκτησε το 6ο Γενικό Λύκειο στην κατηγορία «Καλύτερου Διαδικτυακού Τόπου» (6lyk-kaval.kav.sch.gr).

«Τα παιδιά και οι καθηγητές τους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αφιερώνοντας πολλές ώρες μετά τα μαθήματά τους. Ωστόσο, το βραβείο δεν ήταν αυτοσκοπός. Στόχος ήταν η δημιουργική δουλειά» σημείωσε ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ηλίας Ξυλούδης.

Η εφημερίδα που εκδίδουν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου, η «Μαθητική Πνοή», είναι τριμηνιαία, ασχολείται με θέματα επικαιρότητας και σχολικής ζωής, χωρίς να ξεφεύγει από τον αρχικό περιβαλλοντικό προσανατολισμό, για τον οποίο συστάθηκε, όπως εξηγεί ο κ. Ξυλούδης.

Στο 6ο Λύκειο Καβάλας, η δεύτερη θέση στο διεθνή διαγωνισμό των σχολικών ΜΜΕ ήρθε να προστεθεί στις πολλές και σημαντικές διακρίσεις που έχει λάβει το σχολείο τα τελευταία χρόνια σε διάφορους τομείς.

Ψυχή της ιστοσελίδας, που λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια είναι ο καθηγητής πληροφορικής Βασίλης Κουκούδης, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του σχολείου Δανιήλ Εμμανουηλίδης.

Αύριο το βράδυ, ο Δήμος Καβάλας διοργανώνει ειδική εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» προκειμένου να βραβεύσει τα παιδιά και τους καθηγητές που διακρίθηκαν.

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑