Ειδήσεις

Published on January 2nd, 2014 | by fileto

0

Έκλεβαν σιδηροδρομικό υλικό στον Έβρο

Συνελήφθησαν προχθές (31-12-2013) το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 17 και 20 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένη κλοπή και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.

Σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και σε βάρος ακόμα τριών (3) ημεδαπούς, ηλικίας 18, 33 και 38 ετών.

Συγκεκριμένα, την 31-12-2013 το απόγευμα, στο Μαΐστρο Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης επιχείρησαν να ελέγξουν δύο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, πλην όμως οι οδηγοί τους άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν σε αγροτική οδό, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο.

Λίγο πιο κάτω οι δράστες ακινητοποίησαν το ένα από τα οχήματα και τράπηκαν σε φυγή. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο διαπίστωσαν ότι μετέφεραν με αυτό, 28 μεταλλικούς στρωτήρες, συνολικού βάρους 1.680 κιλών, τους οποίους, όπως προέκυψε, είχαν αφαιρέσει από σιδηροδρομική γραμμή του ΟΣΕ.

Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, κατά τη διάρκεια της οποίας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς, ηλικίας 17 και 20 ετών.

Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, προέκυψε ότι οι άλλοι τρεις ημεδαποί, ηλικίας 18, 33 και 38 ετών, οι οποίοι δεν εντοπίσθηκαν, ήταν συνεργοί των συλληφθέντων κατά τη διάπραξη τα κλοπής.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω μεταλλικοί στρωτήρες, οι οποίοι αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του ΟΣΕ και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι και οι πέντε ημεδαποί έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

φωτο: αρχείο


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑