Ειδήσεις

Published on February 3rd, 2014 | by fileto

0

Δημοσιεύματα αναφέρουν σχέδιο με αβάντες ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ

Όπως αναφέρει το καλά πληροφορημένο NewsBomb υπάρχει σχέδιο στο αυτοδιοικητικό επίπεδο για να υποσκελίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιοι των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Οι μετρήσεις που έχει στη διάθεσή της η ΝΔ δείχνουν ότι, σε αντίθεση με τα γενικά ποσοστά του κόμματος, οι πιθανότητες να κερδίσει δήμους και περιφέρειες είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Η ΝΔ προσδοκά ότι μπορεί να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 13 περιφερειών εν προκειμένω τις Ήπειρο (Καχριμάνης), Δυτ. Μακεδονία (Δακής), Κεντρ. Μακεδονία (Τζιτζικώστας), Βόρειο Αιγαίο (Καλογήρου), Στ. Ελλάδα (Μπακογιάννης), Πελοπόννησο (Τατούλης), να διεκδικήσει την Ανατ. Μακεδονία και Θράκη ενώ περιφέρειες διεκδικεί, όσο κι αν φαίνεται αδιανόητο, και το ΠΑΣΟΚ, οι υποψήφιοι του οποίου αντέχουν στην Κρήτη (Αρναουτάκης), τη Δυτική Ελλάδα (Κατσιφάρας) και στην Ανατ. Μακεδονία – Θράκη (Γιαννακίδης).

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμά το επιτελείο του Μαξίμου, η ΝΔ θα «περάσει» τους υποψηφίους της ή τους συνεργαζόμενους με αυτή υποψηφίους στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε συντριπτικά υψηλότερο ποσοστό από ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή της διεξαγωγής των ευρωεκλογών τη δεύτερη Κυριακή «υπακούει» και σε αυτή τη λογική καθώς εκτιμάται ότι στο δεύτερο γύρο μπορεί να μην προσέλθουν στις κάλπες οι «αντιμνημονιακοί» ψηφοφόροι, αν όχι του ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα των μικρότερων κομμάτων, όπως πχ η περίπτωση Νικολόπουλου για την περιφέρεια Αττικής.

Ως αποτέλεσμα, ακόμη κι αν χαθεί η ευρωπαϊκή αναμέτρηση, εκτιμάται ότι ο χάρτης της Ελλάδας δεν θα είναι, το ίδιο βράδυ, βαμμένος στα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας στην κυβέρνηση μία ανάσα. Το πόσο σημαντική θα είναι η «ανάσα» αυτή, θα εξαρτηθεί απόλυτα από το αποτέλεσμα. Μικρή ήττα από τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με το κόμμα του κ. Αλ. Τσίπρα κάτω από τα εθνικά του ποσοστά θα αποτελεί μέχρι και… νίκη για την κυβέρνηση. Ακόμη, όμως, και μία ήττα μέχρι 4 – 4,5 μονάδες θεωρείται διαχειρίσιμη, εφόσον βέβαια και το ΠΑΣΟΚ, μέσω των 58, έχει μία επίδοση περί το 6-7%.

Σε περίπτωση, ωστόσο, που οι διαφορές είναι μεγαλύτερες, τότε η απονομιμοποίηση της κυβέρνησης θα είναι άμεση και οι εθνικές εκλογές η λογική εξέλιξη.

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/400237/taktiki-dyo-se-ena-apo-tin-kyvernisi-enopsei-maioy#ixzz2sFc9YLmV


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑