Ειδήσεις

Published on February 5th, 2014 | by fileto

0

Ψάχνουμε συνεργάτες για κοινές δράσεις είπε ο Φούχτελ στην Κομοτηνή

Με μια επίσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα ο  Χοακίμ Φούχτελ (Hans Joachim Fuchtel), κοινοβουλευτικός υφυπουργός αναπτυξιακής συνεργασίας της Γερμανίας και εντεταλμένος της καγκελαρίου Merkel για την ανάπτυξη των ελληνογερμανικών σχέσεων, βρέθηκε στην Κομοτηνή με μεγάλη παρέα, μια και τον συνόδευαν πέντε βουλευτές των χριστιανοδημοκρατών και της γερμανικής αριστεράς καθώς και ο δήμαρχος της πόλης Erlangen, Dr. Siegfried Balleis.

Η ατζέντα είχε σαν στόχο της επίσκεψης αυτής η προετοιμασία για την αδελφοποίηση του δήμου Κομοτηνής με το Δήμο Erlangen, των εμπορικών και βιομηχανικών επιμελητηρίων και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων των δύο πόλεων.Η επίσκεψη ήταν η υλοποίηση μιας παλιάς συμφωνίας που είχαν κάνει ο κ. Φούχτελ με τον υπουργό Εσωτερικών της Βαυαρίας και τον βουλευτή, υπουργό τότε Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, την οποία είχαν επικυρώσει κατά την επίσημη συνάντησή τους ο Βαυαρός πρωθυπουργός, κ. Horst Seehofer με τον Έλληνα πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά.

Στόχος της συνεργασίας την οποία ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Φούχτελ στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Ροδόπης, ενώπιον του προέδρου του κ. Νίκου Αγγελίδη και των δημάρχων Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη και Μαρωνείας – Σαπών κ. Ηλία Ιωαννάκη, ήταν η πραγματοποίηση πρότζεκτ τα οποία αφορούν την κατάρτιση νέων ανέργων, μεταφορά τεχνογνωσίας για την αξιοποίηση της γεωθερμίας, αλλά και η ανταλλαγή επιχειρηματικών αποστολών μεταξύ της περιοχής του Ερλάγκεν και της Κομοτηνής για προώθηση των τοπικών προιόντων της Θράκης.

Είναι γνωστό ότι στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας το Μόναχο υπάρχουν τα μεγαλύτερα δίκτυα προώθησης αγροτικών προιόντων σε ολόκληρη την δυτική Ευρώπη και το Ερλάγκεν είναι το κέντρο παραγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και σύγχρονης βιομηχανίας, κάτι που θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμο για την αναγέννηση των βιομηχανικών περιοχών της Θράκης.

Παράλληλα υπάρχει ενδιαφέρον για τη δημιουργία σχολής κατάρτισης νέων στον δήμο Μαρώνειας – Σαπών, για άνεργους νέους σε τομείς νέων τεχνολογιών με παράλληλη μετεκπαίδευση στην Βαυαρία.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑