Lifestyle

Published on February 9th, 2014 | by fileto

0

Η Σαπαία συγγραφέας Λιάνα Τσιρίδου

Η Λιάνα Τσιρίδου γεννήθηκε στις Σάπες Ροδόπης το 1958.

Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε αγγλική φιλολογία. Σήμερα ζει στην Κέρκυρα και εργάζεται ως καθηγήτρια αγγλικών στη μέση εκπαίδευση.

Το Τέλος παρτίδας, το πρώτο της μυθιστόρημα, διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη στα τέλη του εικοστού αιώνα.

Σε αυτό πρωταγωνιστούν τρεις γυναίκες, οι οποίες κάποια στιγμή συναντώνται και έκτοτε η μοίρα τους αλλάζει δραματικά, καθώς τα γεγονότα που ακολουθούν τις δένουν συναισθηματικά και επηρεάζουν τη μετέπειτα ζωή τους.

telos-partidas

Κι οι τρεις αφηγούνται την ιστορία τους σε πρώτο πρόσωπο. Η πρώτη, η Μήτση, η νεαρότερη, από νωρίς ορφανή, μεγαλωμένη με δυσκολίες, είναι μουσικός (έχει πέσει θύμα βιασμού σε μικρή ηλικία) .

Η δεύτερη, η Μάρα, αστικής καταγωγής, αναθρεμμένη στα πούπουλα, χωρίς καμιά μέριμνα για τον επιούσιο, παντρεμένη με παιδί, επαγγέλλεται οικιακά.

Η τρίτη, η Σάρα, η πιο ανιδιοτελής, σέβεται την παράδοση της φυλής της σε βάρος της προσωπικής της ζωής (έχει αγαπήσει χριστιανό, μα δεν μπορεί να τον παντρευτεί λόγω θρησκείας).

Γνωρίζονται εντελώς τυχαία, όταν η Μάρα πέφτει θύμα τσαντάκια που την τραυματίζει και τη στέλνει στο νοσοκομείο, όπου εργάζεται η Σάρα, μαζί με τη Μήτση, η οποία έτρεξε να τη βοηθήσει….


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑