Ειδήσεις

Published on February 23rd, 2014 | by fileto

0

Πακιστανός και Βούλγαρος διακινούσαν λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (22-2-2014), το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 21χρονος υπήκοος Πακιστάν και μια 29χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, διότι διευκόλυναν τη μεταφορά στο εσωτερικό της χώρα σε τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι, όπως προέκυψε, ο 21χρονος, αφού παρείχε κατάλυμα στους τρεις μη νόμιμους μετανάστες, σε οικία, όπου διέμενε με την 29χρονη, προμηθεύοντας τους με χρήματα και πλαστά δελτία αιτήσαντος ασύλου, στη συνέχεια υπέδειξε σε αυτήν, να τους καθοδηγήσει, πεζή, στον ΟΣΕ Αλεξανδρούπολης και να τους διευκολύνει στην έκδοση εισιτηρίων, προκειμένου να τους προωθήσουν με τρένο στο εσωτερικό της χώρας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των αλλοδαπών διακινητών, καθώς και την κατοχή των τριών μη νόμιμων μεταναστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά έξι (6) πλαστά δελτία αιτήσαντος ασύλου.

Σημειώνεται ότι σε βάρος των μη νόμιμων μεταναστών και του 21χρονου, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα, σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της πλαστογραφίας και κατοχής – χρήσης πλαστών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑