Ειδήσεις

Published on April 8th, 2014 | by fileto

0

Φιέστα η συγκέντρωση της ΧΑ έξω από το Τουρκικό προξενείο καταγγέλει το ΚΚΕ

Τη 10λεπτη συγκέντρωση – φιέστα που διοργάνωσε το Σάββατο η Χρυσή Αυγή έξω από το Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή, με ομιλία του υποψήφιου δήμαρχου Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωση, σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η ενέργεια αυτή της ΧΑ ρίχνει λάδι στη φωτιά του εθνικισμού, που είναι από τους βασικούς εχθρούς της ενότητας του εργατικού κινήματος. Είναι δε το βασικό εργαλείο στις μέρες μας για να γίνονται πράξη ιμπεριαλιστικά σχέδια για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων, των μεγιστάνων του πλούτου, χύνοντας το αίμα των λαών. Τεράστια ερωτηματικά προβάλλουν από την παντελή απουσία αστυνομικής δύναμης, όταν σε κάθε περίπτωση πορείας φορέων προς το Τουρκικό Προξενείο, σιδερόφρακτα ΜΑΤ αποκλείουν το δρόμο μπροστά στο Προξενείο και επιτρέπουν μόνο μια αντιπροσωπεία να πλησιάσει.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι οι μειονότητες μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν γέφυρες φιλίας ανάμεσα στους λαούς. Οσοι ανασύρουν και φέρνουν στην πρώτη γραμμή τις διαφορές στην καταγωγή, τη γλώσσα και θρησκεία, αυτό που επιδιώκουν είναι να συγκαλύψουν τις αιτίες και τους υπεύθυνους των προβλημάτων που ζούμε. Συνειδητά ή ασυνείδητα ρίχνουν λάδι στη φωτιά του εθνικισμού και ενισχύουν τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Γι’ αυτό το ΚΚΕ πιστεύει ότι στις συνθήκες της ταξικής κοινωνίας και της διεθνούς δράσης του ιμπεριαλισμού, οι μειονότητες πρέπει να διεκδικούν τα δικαιώματά τους σε συμπαράταξη και κοινή δράση με το λαό της χώρας στην οποία ζουν».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑