Εκδηλώσεις

Published on April 16th, 2014 | by fileto

0

Γιορτή των σπόρων στην Ορεστιάδα

Η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας απευθύνει πρόσκληση για την “4η γιορτή σπόρων και παραδοσιακών ποικιλιών” την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 ώρα 10:00π.μ. στον Πευκώνα Ορεστιάδας.

Μία γιορτή για την ελευθερία των παραδοσιακών σπόρων.

«Αντιστεκόμαστε στις ορέξεις των πολυεθνικών εταιριών αγροχημικών και σποροπαραγωγής που θέλουν να έχουν τον έλεγχο της τροφής μέσα από τον έλεγχο των σπόρων.

Ανατρέπουμε τα σχέδιά τους για την αναθεώρηση του ευρωπαϊκού κανονισμού για τους παραδοσιακούς σπόρους και την προώθηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και πατεντών.

Προωθούμε την ανταλλαγή σπόρων, γνώσεων και εμπειριών, κάνουμε την αλληλεγγύη πράξη και συμμετέχουμε ενεργά, ώστε να μπορούμε ελεύθερα να επιλέξουμε τι θα μπεί στο χωράφι και στο πιάτο μας» αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό ενημερωτικό δελτίο Τύπου. Η συγκέντρωση θα περιλαμβάνει:

– Ενημέρωση – συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για τους σπόρους και τις αντιστάσεις που δημιουργούνται.
– Ομιλίες:
α) η καλλιέργεια αρωματικών φυτών και οι θεραπευτικές – καλλυντικές τους ιδιότητες
β) οι ευεργετικές ιδιότητες της συγκαλλιέργειας ανάμεσα στα διάφορα φυτά
– Βιοματικά εργαστήρια παρασκευής θεραπευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων από βότανα και φυσικά υλικά

Στο τέλος της γιορτής θα γίνει συμβολικό μοίρασμα – ανταλλαγή σπόρων και φυτών από παραδοσιακές ποικιλίες. Περισσότερες πληροφορίες: http://as-orestiadas.espivblogs.net/, a.s_orestiadas@ymail.com


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑