Ειδήσεις

Published on April 16th, 2014 | by fileto

0

Η μπάμια είναι μια δυναμική καλλιέργεια για τη Θράκη

Η μπάμια είναι από τις καλλιέργειες που ευδοκιμεί στην Θράκη. Εδώ και χρόνια βασικά στις περιοχές του Έβρου, της Ροδόπης, και στην υπόλοιπη Ελλάδα στις περιοχές της Ημαθίας, της Εύβοιας, της Θεσσαλονίκης, των Τρικάλων, της Πιερίας, των Σερρών, και της Λαμίας.

Στην Ελλάδα ανθίζει από τις αρχές καλοκαιριού μέχρι το φθινόπωρο. Είναι υγιεινή και ελαφριά τροφή για τον άνθρωπο και προτείνεται σε όσους έχουν προβλήματα πέψης. Είναι διάσημο φαγητό στην Αιθιοπία και την Αραβία και τα σπέρματα της μπάμιας αλευροποιημένα και καβουρντισμένα χρησιμοποιούνται για καφέ.

 

Η εποχή της σποράς της είναι σε ολόκληρη τη διάρκεια της άνοιξης, δηλαδή το Μάρτιο, τον Απρίλιο και το Μάιο. Όσον αφορά την εποχή μεταφύτευσης της μπάμιας, αυτή είναι γύρω στις 5 εβδομάδες μετά τη πρώτη σπορά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑